Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Χορηγούμενο

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1993, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα της οικογένειας ως τον θεμελιώδη πυρήνα της κοινωνίας. Αυτή η ημέρα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Και στην ανάδειξη των κοινωνικών, δημογραφικών και οικονομικών ζητημάτων που επηρεάζουν την οικογένεια. Η φετινή 25η επέτειος πραγματοποιείται σε μια από τις πιο δύσκολες παγκόσμιες υγειονομικές και κοινωνικές κρίσεις.

Η πανδημία του COVID-19 αναδεικνύει τη σημασία των επενδύσεων σε κοινωνικές πολιτικές για την προστασία των ευάλωτων ατόμων και οικογενειών. Η οικογένεια είναι εκείνη που αναλαμβάνει το βάρος της κρίσης. Προσπαθώντας να προστατεύσει τα μέλη της και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας.

Ο θεσμός της οικογένειας είναι σημαντικός όχι μόνο για την κοινωνία και την εξέλιξή της. Αλλά και για τα ίδια τα μέλη της. Καθημερινά, οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά τους. Μπορεί να μην αισθάνονται ότι έχουν τις ικανότητες ενός σούπερ ήρωα, παρότι καταφέρνουν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά για την οικογένειά τους είναι ήρωες, γιατί μπορούν να βασιστούν πάνω τους και να νιώσουν ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται υπερδυνάμεις, το μόνο που απαιτείται είναι καλός προγραμματισμός και αποφασιστικότητα.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button