EΛΛΑΔΑ

Διακοπές στην Χίο

Χορηγούμενο

Η Χίος είναι ένα νησί του Βορείου Αιγαίου που διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά του. Φημίζεται για τη μαστίχα, τα μεσαιωνικά χωριά, τις πανέμορφες παραλίες. Και τον εύφορο κάμπο της.

Στο Ferryhopper, θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για το νησί, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, το φαγητό. Και τα δρομολόγια πλοίων! Κλείσε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χίο στις καλύτερες τιμές!

Χορηγούμενο

Διακοπές στη Χίο

Η Χίος ανήκει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Και βρίσκεται νότια της Λέσβου και βόρεια της Ικαρίας. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Επίσης συνδυάζει τον σύγχρονο με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Νησί με άγρια, ανεξερεύνητη ομορφιά και εντυπωσιακά τοπία, είναι σίγουρο ότι η Χίος θα σε μαγέψει.

Διακοπές στη Χίο σημαίνει εξερεύνηση, βουτιές σε βαθιά καταγάλανα νερά, μοναδικές γεύσεις, και επαφή με την παράδοση. Το νησί είναι ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο. Ενώ αν επισκεφτείς τη Χίο το Πάσχα θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο.

Καθώς η Χίος είναι διάσημη παγκοσμίως για την παραγωγή μαστίχας, προτείνουμε να επισκεφτείς τα πανέμορφα Μαστιχοχώρια. Ακόμα  να δοκιμάσεις τα προϊόντα μαστίχας. Στον Κάμπο της Χίου. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τα ατελείωτα περιβόλια με τα εσπεριδοειδή. Αλλά και κάποια από τα ομορφότερα παραδοσιακά σπίτια του νησιού.

Χορηγούμενο

Επιπλέον η Χίος έχει πάνω από 90 υπέροχες παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Προτείνουμε να εξερευνήσεις τη μεγάλη ακτογραμμή του νησιού και να επισκεφτείς τις εξής παραλίες:

Μαύρα Βόλια: ίσως η πιο γνωστή και όμορφη παραλία της Χίου. Τα πεντακάθαρα, σκουρόχρωμα νερά, οι κατακόρυφοι ψηλοί βράχοι και τα μαύρα βότσαλα – προϊόν ηφαιστειακής έκρηξης – συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά διαθέτει μία καντίνα.

Αγία Δύναμη: μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Είναι ήσυχη, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμο και βότσαλα. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα.

Αγία Μαρκέλλα: μεγάλη εντυπωσιακή παραλία με σκουρόχρωμη άμμο, βαθιά, κρύα νερά και όμορφη θέα στα Ψαρά. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται δίπλα στην ακτή.

Χορηγούμενο

Αγία Φωτιά: η δημοφιλής παραλία του ομώνυμου τουριστικού οικισμού. Ωστόσο έχει βότσαλα και βαθιά κρυστάλλινα νερά και είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar, και ταβέρνες. Στην παραλία μπορείς, επίσης, να κάνεις κανό και θαλάσσιο ποδήλατο.

Βρουλίδια: μία από τις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Χίου. Έχει άμμο, μικρά βότσαλα, πεντακάθαρα γαλάζια νερά, και λευκά βράχια. Στην περιοχή λειτουργεί καντίνα για αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

Γιόσωνας: μεγάλη, ήσυχη παραλία με βότσαλα, καταγάλανα δροσερά νερά και πλούσια βλάστηση. Έχει beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ναγός: το τοπίο στην περιοχή του Ναγού είναι μαγευτικό, με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και ρυάκια. Η παραλία έχει μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα δροσερά νερά χάρη στις πηγές που καταλήγουν στη θάλασσα. Ακόμα πάνω στη ακτή θα βρεις ταβερνούλες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια για διαμονή.

Χορηγούμενο

Κώμη: κοσμοπολίτικη μεγάλη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά. Είναι οργανωμένη και έχει ντουζιέρες, ταβέρνες, beach bar, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και ξενοδοχεία.

Φαγητό στη Χίο

Στη Χίο θα φας πολύ καλά και θα δοκιμάσεις τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας! Το εύφορο έδαφος και το μεσογειακό κλίμα του νησιού ευνοούν την παραγωγή πολλών προϊόντων, με πιο γνωστό, φυσικά, τη μαστίχα. Από τη μαστίχα φτιάχνεται λικέρ, ούζο, τσουρέκι, παγωτό, καραμέλες, αρώματα, και καλλυντικά.

Εκτός, όμως, από το προϊόν-σήμα κατατεθέν της Χίου, στο νησί θα δοκιμάσεις και άλλα παραδοσικά χιώτικα πιάτα και λιχουδιές όπως:

κοπανιστή
μαστέλο (μαλακό αγελαδινό τυρί)
χιώτικες ελιές
χιώτικη μαλαθρόπιτα (μαραθόπιτα)
σφουγγάτο (παραδοσιακή ομελέτα)

ακόμα
κολοκυθόπιτα ή ταμπουρόπιτα
μελιτζανοπίλαφο
χιώτικα μανταρίνια
μαμούλια (χιώτικα μπισκότα)

Αξιοθέατα στη Χίο

Η Χίος ένα ένα νησί με πλούσια ιστορία, σπάνια φυσική ομορφιά και πολλά πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα που θα σε γοητεύσουν.

Κάποια από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Χίου είναι τα εξής:

ο αρχαιολογικός χώρος Εμποριού
η Νέα Μονή Χίου
η Δασκαλόπετρα
το Ρημόκαστρο
το Κάστρο της Χίου
ο Ναός του Απόλλωνα στα Φανά
ο Ανάβατος

επίσης
το Μουσείο Μαστίχας
το Αρχαιολογικό Μουσείο
το Βυζαντινό Μουσείο
ο Ναός Αγίου Ισιδώρου
ο Ναός Παναγίας Κρήνας

ακόμη
το Ναυτικό Μουσείο
το Σπήλαιο των Ολύμπων

Νυχτερινή ζωή στη Χίο

Η Χίος είναι ένα νησί που προσφέρει πολλές επιλογές νυχτερινής διασκέδασης. Κοντά στο λιμάνι της Χώρας, θα βρεις πολλά εστιατόρια. Όπου μπορείς να απολαύσεις τοπικές γεύσεις αλλά και την παραδοσιακή σούμα (παραδοσιακό ποτό από σύκα).Επίσης  υπάρχουν επίσης πολλά μπαρ και κλαμπ στο νησί όπου μπορείς να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί!

Επιπλέον στα χωριά του νησιού, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα γραφικά ταβερνάκια για να δοκιμάσεις σπεσιαλιτέ. Φτιαγμένες με τοπικά υλικά. Επίσης μην χάσεις τα πανηγύρια που φιλοξενούνται στα χωριά της Χίου, καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πού να μείνω στη Χίο

Η πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων μένει στην πρωτεύουσα και βασικό λιμάνι του νησιού, όπου μπορείς να βρεις πολλές επιλογές διαμονής. Ακόμα οι υπόλοιποι κάτοικοι ζουν στα Μεστά που είναι το δεύτερο λιμάνι ή σε κάποιο από τα 64 χωριά του νησιού. Ωστόσο αν αναζητάς οικονομικότερα καταλύματα μπορείς να μείνεις λίγο έξω από τη Χώρα, ενώ αν προτιμάς διαμονή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα προτείνουμε κάποιο κατάλυμα στο Βροντάδο.

Οι όμορφοι οικισμοί είναι πολλοί, αλλά ενδεικτικά προτείνουμε να μείνεις ή να επισκεφτείς:

Πυργί
Ανάβατος
Καλαμωτή
Καρδάμυλα
Λαγκάδα
Βολισσός
Χαλκειός
Καρυές
Αυγώνυμα


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button