Μύκονος τείνει να γίνει η Πάρος καθώς «βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες, για όργιο αυθαιρεσίας στο νησί, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα, αφού πολλοί επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται παράνομα τις παραλίες, ακόμα και σε περιοχή Natura.
Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 αποτυπώνεται η πλήρης καταστρατήγηση του αιγιαλού στην περιοχή της Μικρής Σάντα Μαρία, όπου ο επιχειρηματίας τοποθέτησε παράνομα δεκάδες ξαμπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και κιόσκια.
Όμως τα έγγραφα που έρχονται στο φως μαρτυρούν το όριο αυθαιρεσίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου στις 25 Απριλίου αποφάσισε να μην μισθώσει την εν λόγω παραλία για τρία χρόνια, επειδή έχει κριθεί ως Νatura.
«Επιχειρηματίας εντελώς αυθαίρετα κάλυψε την παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες»
«Βρέθηκε επιχειρηματίας ο οποίος δίχως να έχει νοικιάσει κανένα μέρος του αιγιαλού εντελώς αυθαίρετα κάλυψε την παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες δείχνει το βαθμό αποθράσυνσης», αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Ηλίας Πετράκης, επιχειρηματίας στην Πάρο και συνεχίζει «Δίχως να υπάρχει καμία άδεια οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται όμορους χώρους της επιχείρησής τους και τους χρησιμοποιούν σαν πάρκινγκ και μάλιστα δημιουργούν και θέμα σε άλλους επισκέπτες που θέλουν να παρκάρουν εκεί αρνούμενοι την πρόσβαση προφανώς Ο επισκέπτης δεν μπορεί να γνωρίσει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτό το χώρο».
Οι κάτοικοι καταγγέλουν μη αδειοδοτημένες κατασκευές αλλά και φαινόμενα τραμπουκισμού.
«Στο Φάραγγα ο άλλος είπε κοιτάξτε έχω όπλο μέσα στην παραλία του Φάραγγα. Έχουν διωχθεί από τις παραλίες», δηλώνει ο Χρήστος Γεωργούσης, κάτοικος του νησιού. «Έχουν χτιστεί τοίχοι από τσιμέντο έχουν κόψει την πρόσβαση προς τις άλλες παραλίες τα μονοπάτια εδώ κοντά εδώ που σας μιλά υπάρχει αυτός ο τοίχος οποίος είναι χρόνια είχαμε πάει στο λιμεναρχείο… δεν κινήθηκαν ο τοίχος παραμένει ακόμα», επισημαίνει ο ίδιος.
Μάλιστα τα ασφαλιστικά μέτρα δυο κατοίκων προς επιχειρηματία, που κατέλαβε με το έτσι θέλω, μέρος της περιοχής Σάντα Μαρία, δείχνουν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία υπάρχει από το 2018.
Ένας κοινόχρηστος δρόμος που οδηγεί στη διάσημη ακρογιαλιά εξακολουθεί να παραμένει απροσπέλαστος για λουόμενους, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού. Μάλιστα επιχειρηματίας φύτεψε δέντρα στο συγκεκριμένο κομμάτι γης, άνοιξε λάκκους παρεμποδίζοντας έτσι τη χρήση της οδού σε πεζούς και οχήματα.
Το Δικαστήριο ζήτησε να ελευθερωθεί η είσοδος, αλλά ο μισθωτής συνεχίζει πέντε χρόνια μετά την απόφαση ανενόχλητος το έργο του.
Χορηγούμενο