H γέφυρα Χόνχαρ στην Κριμαία καταστράφηκε σήμερα (6.8.2023) από ένα πυραυλικό πλήγμα που έγινε από την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον διορισμένο από την Μόσχα, ηγέτη της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ.
Η Ουκρανία είχε προηγούμενα πλήξει την ίδια γέφυρα στην Κριμαία τον Ιούνιο, καθώς είναι ένα από τα μετρημένα στα δάκτυλα, σημεία διέλευσης μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας
Το Κίεβο διεμήνυσε χτες ότι σε «μία περιοχή πολεμικού κινδύνου» βρίσκονται και τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.
H προειδοποίηση του Κιέβου ισχύει για τα λιμάνια της Ανάπα, του Νοβοροσίσκ, του Γκελεντζίκ, του Τουάπσε, του Σότσι και του Ταμάν της Ρωσίας.
Βίντεο και φωτογραφίες από το σημερινό πλήγμα στη γέφυρα Χόνχαρ
Crimea, Ukraine
– occupied by Russia ❗
Cotton 💥🔥💨
Two bridges were damaged – the bridge on the Arabatskaya arrow from Henichesk, and the bridge over Chongar. Here is the moment of a hit 💥
Dark smoke rises 💨🤌 pic.twitter.com/am0rgZsSl3Χορηγούμενο— LX (@LXSummer1) August 6, 2023
BREAKING:
Ukrainian Storm Shadow missile strike both the Henichesky bridge and Chonhar Bridge.
ΧορηγούμενοThe two bridges connect Crimea with the Kherson region
If precise, the 2 strikes will further complicate reinforcements to arrive from Crimea to the Russians fighting in Zaporizhzhia pic.twitter.com/Pp8YcZhGTl
— Visegrád 24 (@visegrad24) August 6, 2023
Καταδικασμένες να αποτύχουν οι συνομιλίες που γίνονται χωρίς τη Ρωσία
Εν τω μεταξύ, ένας Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο στη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας με στόχο τον καθορισμό αρχών για μία ειρηνική επίλυση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι μία καταδικασμένη προσπάθεια της Δύσης, προκειμένου ο Παγκόσμιος Νότος να συνταχθεί με την πλευρά του Κιέβου.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από 40 χώρες συμμετέχουν στη διήμερη διάσκεψη, η οποία, αποτελεί μερικώς μία προσπάθεια της Ουκρανίας να οικοδομήσει ένα πλαίσιο υποστήριξης πέραν των δυτικών συμμάχων της, προσεγγίζοντας τις χώρες που ήταν επιφυλακτικές να πάρουν θέση ως προς την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.
Ο Ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ χαρακτήρισε την διεθνή συνάντηση ως «μία αντανάκλαση της προσπάθειας που κάνει η Δύση για τη συνέχιση άκαρπων και καταδικασμένων προσπαθειών κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα, του Παγκόσμιου Νότου, αν όχι συνολικά, για την υποστήριξη της λεγόμενης φόρμουλας του Ζελένσκι, η οποία είναι καταδικασμένη και μη βιώσιμη από την αρχή».
Χορηγούμενο