Ένα φριχτό νέο ηχητικό ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός. Σε αυτό, ένας άνδρας της Χαμάς ακούγεται να καμαρώνει για τον όλεθρο που ο ίδιος και οι υπόλοιποι τρομοκράτες προκάλεσαν στο Ισραήλ όταν επιτέθηκαν συντονισμένα σε 22 κοινότητες και το μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου.
Μια ανδρική φωνή ακούγεται να λέει στα αραβικά: “Ο γιος σας σκότωσε Εβραίους! Σας μιλάω από το κινητό μιας Εβραίας. Σκότωσα αυτή και τον άντρα της”. Ο τρομοκράτης μιλά στους γονείς τους και καμαρώνει υποστηρίζοντας ότι έχει σκοτώσει δέκα ανθρώπους. Η επικοινωνία αυτή φέρεται να έχει γίνει από το κιμπούτς Μεφαλσίμ, στο νότιο Ισραήλ.
“Μπαμπά, άνοιξε αμέσως το WhatsApp και δες όλους αυτούς που σκότωσα. Κοίτα πόσους σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια. Ο γιος σου σκότωσε Εβραίους!”, ακούγεται να λέει.
Η παρακάτω ανάρτηση έγινε στον επίσημο λογαριασμό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) στο Χ. Μοναδική πηγή για αυτό το ηχητικό, όπως και για άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες στα αραβικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, είναι ο ισραηλινός στρατός,
Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο
“Look how many I killed with my own hands! Your son killed Jews!”
Listen to a phone call of a Hamas terrorist calling home, bragging about how many people he massacred.
ΧορηγούμενοThe whole world needs to hear this. pic.twitter.com/Xv0ykyxvrF
— Israel Defense Forces (@IDF) October 24, 2023
“Κύριε γενικέ γραμματέα, σε ποιον κόσμο ζείτε;”
Το συγκεκριμένο ηχητικό χρησιμοποιήθηκε επίσης από τον ΥΠ. ΕΞ του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Έλι Κοέν, μιλώντας μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, έδειξε φωτογραφίες θυμάτων και έπαιξε το ηχητικό, φωνάζοντας προς τον γγ του ΟΗΕ: “Κύριε γενικέ γραμματέα, σε ποιον κόσμο ζείτε;.. “Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν ζήτησε την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.
Ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στις δηλώσεις Γκουτέρες ότι “σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή” είναι ζωτικής σημασίας να ξεκαθαρίσει ότι ο πόλεμος έχει κανόνες, ξεκινώντας από τη θεμελιώδη αρχή της προστασίας των αμάχων”, ενώ πρόσθεσε ότι “είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς δεν συνέβησαν από το πουθενά. Ο παλαιστινιακός λαός υποβάλλεται εδώ και 56 χρόνια μάλιστα σε μια ασφυκτική κατοχή”.
Χορηγούμενο