EΛΛΑΔΑ

«Παν-Τουρκικός χιονιάς» θα πλήξει την Ελλάδα το τριήμερο!

Χορηγούμενο

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του χαρακτηρίζει την κακοκαιρία «Παν-Τουρκικό χιονιά», που θα πλήξει την Ελλάδα το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Χιόνια την Κυριακή από την Κηφισιά και πάνω
Ήπιες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, αλλά απότομη αλλαγή του καιρού από την Κυριακή (28.01.2024) το βράδυ, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Χορηγούμενο

«Μία φωτοβολίδα ψύχους και χιονιού» θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου το βράδυ έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου νωρίς το πρωί», σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open.

Το πέρασμα του χιονιά δεν θα κρατήσει για πολύ. Και θα αφορά τις ηπειρωτικές περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τον καιρό να βελτιώνεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Όπως προβλέπει ο κ. Μαρουσάκης, από την Κυριακή (28.01.2024) το βράδυ, όμως, έρχεται μία βορειοανατολική εισβολή. Από την περιοχή της Τουρκίας με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Χορηγούμενο

Τα πιο πολλά φαινόμενα θα είναι τη Δευτέρα (29.01.2024) και την Τρίτη (30.01.2024). Κυρίως σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, χιονόνερο στα πιο χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα υψηλότερα από τα 300 μέτρα και πάνω. Κάτι το οποίο θα ισχύσει και για την Αττική. Δηλαδή από την Κηφισιά και πάνω, στον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, τον Διόνυσο, τη Βαρυμπόμπη.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button