«Mr Watson, come here. I want to see you» (Κύριε Γουάτσον, ελάτε εδώ, θέλω να σας δω). Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κάνει το πρώτο του τηλέφωνο στο εργαστήριό του στη Βοστώνη. Καλώντας τον βοηθό του Τόμας Γουότσον από το διπλανό δωμάτιο. Και αποδεικνύοντας την ικανότητά του να «μιλάει με ηλεκτρισμό».
Στις 10 Μαρτίου 1876 στη Βοστώνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επικοινωνία μέσω τηλεφώνου στην ιστορία του κόσμου.
Καθώς αυτή η σημαντική στιγμή αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ. Καθώς σήμανε την πρώτη επιτυχημένη χρήση του τηλεφώνου.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το εάν ο ίδιος ο Μπελ ήταν πράγματι ο “πατέρας” του τηλεφώνου. Μια συσκευής που τώρα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής.
Ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο ότι στις μέρες μας το τηλέφωνο είναι απαραίτητο τόσο για εργασία όσο και για κοινωνική ζωή. Για πλοήγηση στο διαδίκτυο και ανταλλαγή μηνυμάτων. Περισσότερο ίσως παρά για τηλεφωνικές κλήσεις.
Επίσης σε αυτήν την ημέρα, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κάλεσε τον βοηθό του μέσω της πειραματικής τους συσκευής και η φωνή του μεταδόθηκε καθαρά. Αυτή ήταν η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία στον κόσμο.
«Κύριε Γουάτσον, ελάτε εδώ, θέλω να σας δω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησαν όλα. Η φωνή του Μπελ είχε μεταφερθεί μέσα από την πειραματική συσκευή τους και είχε ακουστεί πεντακάθαρα στον πάνω όροφο.
Χορηγούμενο