ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από τον Νίκο Καρβέλα: Η νέα «σελίδα» στα 72 του προκάλεσε σάλο!

Η κίνηση που δεν περίμενε κανένας!

Χορηγούμενο

Ο Νίκος Καρβέλας, διάσημος μουσικός, έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο φιλοσοφίας που έχει προκαλέσει σύγχυση σε όσους το διάβασαν.

Γνωστός για τη μουσική του δραστηριότητα, ο Καρβέλας έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο ικανούς συνθέτες στην Ελλάδα, ενσωματώνοντας διαφορετικά στοιχεία από τη λαϊκή μουσική, την όπερα και ακόμη και το stoner rock στο έργο του. Το τραγούδι “Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα” είναι ένα από τα προβεβλημένα έργα του, που αναδεικνύει τον ρομαντισμό του.

Μια φράση που εμφανίστηκε το 2000, “Ο Διάβολος είναι από την Ελλάδα”, έγινε τίτλος ενός τραγουδιού του, σηματοδοτώντας μια φιλοσοφική προσέγγιση στο έργο του.

Χορηγούμενο

Ένα άλλο τραγούδι που συνδέεται με αυτήν την ιδέα είναι το “Από εμένα για σένα”, που ερμηνεύει η Άννα Βίσση. Στο βίντεο του τραγουδιού, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παίζει το μπάσο, ενώ ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος είναι στα πλήκτρα.

Ίσως και οι ίδιοι οι στίχοι που είχε γράψει ο Νίκος Καρβέλας μαρτυρούσαν την αγάπη του για την φιλοσοφία και την μελλοντική του ενασχόληση.

Και νιώθω μέσα σου μια θλίψη μαγική

καθώς το εγώ μου ξεψυχάει και ξαναγεννιόμαστε μαζί

Χορηγούμενο

Σε θέλω τόσο δυνατά σε θέλω τόσο αληθινά

μα ο φόβος πάντα με νικάει

(Θλίψη Μαγική, 2006)

Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας επιτυχημένος συνθέτης που έχει κυκλοφορήσει δημοφιλή άλμπουμ στον χώρο της ποπ και της ελαφρολαϊκής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως η Άννα Βίσση, η Ρίτα Σακελλαρίου και ο Σάκης Ρουβάς, δημιουργώντας διαχρονικές επιτυχίες και έχοντας δοκιμάσει την αγγλόφωνη μουσική σκηνή.

Χορηγούμενο

Επίσης, εκτός από τη μουσική, έχει συμμετάσχει ως κριτής σε τηλεοπτικά ριάλιτι και έχει συνεισφέρει σε ποιητικές συλλογές. Οι εμφανίσεις του σε συναυλίες και τηλεοπτικά shows έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια, ενώ το βιβλίο του φιλοσοφίας προκάλεσε ενδιαφέρον και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό.

Η περιγραφή που δημοσίευσε ο εκδοτικός οίκος «Κάκτος» στο δελτίο Τύπου του για το βιβλίο του μουσικοσυνθέτη

«Η Νοοσοφία είναι σίγουρα ένα βιβλίο από εκείνα που στοχοποιούνται ως αιρετικά. Η Νοοσοφική θεωρία του Νίκου Καρβέλα συγκρούεται απροκάλυπτα με τις υπερδυνάμεις του κατεστημένου, προτείνοντας έναν ολωσδιόλου καινούργιο τρόπο ζωής. Ένα τρόπο ζωής βασισμένο στην αρμονική συνύπαρξη των λειτουργιών του εγκεφάλου και μιας γλώσσας… Απαλλαγμένης από όλες τις πατροπαράδοτες ηθικές ιώσεις».

Εάν όντως επιθυμούμε να καταλάβουμε το οτιδήποτε, ίσως ο… Νίκος Καρβέλας να μας το έχει ήδη εξηγήσει μέσα από εικόνες και τραγούδια…

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button