Όσοι αναζητούν μια ενθαρρυντική έναρξη για τη μέρα τους αναζητούν μια δυνατή δόση ενέργειας. Και ο καφές αποτελεί συχνά την πρώτη τους επιλογή.
Αρκετοί επιλέγουν να τον αναμείξουν με γάλα για να αποφύγουν την προσθήκη ζάχαρης. Και να μειώσουν την πικρή του γεύση. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ να προσθέσετε μερικές κουταλιές κακάο στον καφέ;
Ο καφές είναι ήδη γνωστό ότι ευνοεί τη λειτουργία του εντέρου, καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με τον δρ Joseph Salhab, γαστρεντερολόγο, οι πολυφαινόλες του καφέ μπορούν να ενισχύσουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου. Προωθώντας την ανάπτυξή τους και περιορίζοντας τη δράση των επιβλαβών βακτηρίων. Όταν συνδυάζεται με το κακάο, η αντιοξειδωτική δράση πολλαπλασιάζεται, καθώς και το κακάο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες.
Το οξειδωτικό στρες και οι ανισορροπίες στο μικροβίωμα του εντέρου συχνά συνδέονται με γαστρεντερικές παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antioxidants υπογραμμίζει ότι οι πολυφαινόλες μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξειδωτικό στρες, να ενισχύσουν τη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο και να βελτιώσουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού.
Χορηγούμενο