ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν οι πύλες της Κολάσεως στη Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου ενέκρινε την επίθεση στη Ράφα!

Φόβοι για σφαγή χιλιάδων αμάχων και νέο «τσουνάμι» μεταναστευτικών ροών

Χορηγούμενο

Ανοίγουν οι πύλες της Κολάσεως στη Μέση Ανατολή, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε… «Τα σχέδια δράσης» του στρατού για την επικείμενη επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της… Λωρίδας της Γάζας και κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη την Παρασκευή (15/3) στον Τύπο. Εντείνονται οι φόβοι για σφαγή χιλιάδων αμάχων, που βρίσκονται στην περιοχή καθώς επίσης και για νέο «τσουνάμι» μεταναστευτικών ροών.

«Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για την επιχειρησιακή πλευρά και για την εκκένωση της περιοχής από τον πληθυσμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δεν δίνει καμιά άλλη διευκρίνιση για την προαναγγελθείσα εδώ και πολύ καιρό επιχείρηση, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ δεν σταματούν μάλιστα να προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να γίνει.

Ο Νετανιάχου δεσμεύεται εδώ και εβδομάδες να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι να εξουδετερωθεί η Χαμάς, ενώ έχει αναφέρει επανειλημμένα την επερχόμενη επίθεση εναντίον της Ράφας. Αυτή η περιοχή βρίσκεται κοντά στα σφραγισμένα σύνορα με την Αίγυπτο και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εγκατασταθεί εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε επίθεση στη Ράφα, διότι θεωρεί ότι αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

Χορηγούμενο

«Θα συνεχίσω να απορρίπτω την πίεση, θα μπούμε στη Ράφα. Θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς», επανέλαβε την Πέμπτη ο Νετανιάχου σε μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δείτε στο βίντεο τις ανακοινώσεις Νετανιάχου

Πουθενά το σχέδιο εκκένωσης των αμάχων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε τον περασμένο μήνα από τον στρατό να του παρουσιάσει ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής από τους αμάχους. Ο στρατός υπέβαλε ένα σχέδιο στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Φεβρουαρίου, καμιά λεπτομέρεια του οποίου δεν έχει διαρρεύσει.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βιέννη, δήλωσε σήμερα ότι… «Δεν έχει δει ακόμη κάποιο σχέδιο» από τους Ισραηλινούς, ενώ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ ζητούν «σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο».

Χορηγούμενο

Η Παλαιστίνη ζητά ταχεία παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας

Στη Ραμάλα, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την επερχόμενη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα. Αυτό, σύμφωνα με επίσημες πηγές του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων… Wafa, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα σφαγή και επίσης σε νέους πληθυσμιακούς εκτοπισμούς.

«Η προεδρία ζήτησε την ταχεία παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η στρατιωτική επίθεση», προσθέτει το Wafa.

Η ανακοίνωση της έγκρισης των σχεδίων του στρατού για επίθεση στη… Ράφα έγινε ταυτόχρονα μάλιστα με την προσδοκία επανάληψης των διαπραγματεύσεων για τους αιχμάλωτους στη… Γάζα, μετά την ανακοίνωση της αποστολής ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Ντόχα του Κατάρ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button