ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Έπεσε μετεωρίτης με εξωγήινη ζωή!

Τα DNA που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες

Χορηγούμενο

Σοκ: Βρέθηκε μετεωρίτης με εξωγήινη ζωή! – Τα ευρήματα DNA που άφησαν άφωνους τους επιστήμονες και η περίεργη ανακάλυψη

Σοκ: Έπεσε μετεωρίτης με εξωγήινη ζωή! Σύμφωνα με την Daily Star, οι ερευνητές ανακάλυψαν πέντε σημαντικά γενετικά ευρήματα σε έναν αστεροειδή, τα οποία θα μπορούσαν να δείξουν την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η επιβεβαίωση εάν υπάρχει ζωή εκτός της Γης ενδέχεται να γίνει πιο εφικτή τώρα, καθώς αποτελέσματα από τον αστεροειδή αυτόν δίνουν νέες ελπίδες. Τα τμήματα αυτά των συντριμμιών διαστημικών αντικειμένων έπεσαν στη Γη τον περασμένο αιώνα και φέρουν δεδομένα που μπορούν να υποδείξουν την ύπαρξη ζωής… αλλού, στον απέραντο κόσμο.

Χορηγούμενο

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες;

Οι επιστήμονες αναλύουν τα πέντε βασικά στοιχεία που βρίσκονται στα πετρώματα του μετεωρίτη, ανιχνεύοντας την παρουσία κωδικών νουκλεοτιδίων όπως… Αδενίνη, γουανίνη, κυτοσίνη, θυμίνη και επίσης ουρακίλη.

Αν προέρχονται τα συστατικά από το διάστημα ή είναι προσκολλημένα στον διαστημικό βράχο μετά τη συντριβή του στη Γη παραμένει ακόμη άγνωστο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτή η ανακάλυψη δείχνει προς την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Σύμφωνα με τον Daniel Glavin από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA… «Ολοκληρώσαμε τον έλεγχο όλων των στοιχειών».

«Βόμβα» για UFO από πρώην στέλεχος των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών: «Η κυβέρνηση διαθέτει σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης»!

Χορηγούμενο

Ο γεωχημικός Yasuhiro Oba και η ομάδα του είχαν αναπτύξει μια μέθοδο για την εξαγωγή των διαφορετικών χημικών ενώσεων από την υγροποιημένη σκόνη. Αυτό σημαίνει πως οι επιστήμονες τώρα διαθέτουν τα εργαλεία για να διερευνήσουν την προέλευση των χημικών ενώσεων που υπάρχουν σε βράχους της Σελήνης. Ο Oba είπε: «Η μέθοδος ανίχνευσης είναι πιο εξελιγμένη και παρουσιάζει μεγαλύτερη εγγύτητα σε σχέση με αντίστοιχες προηγούμενες». Μάλιστα, ο Michael Callahan από το πανεπιστήμιο Boise στο… Αϊντάχο και η ομάδα του εργάζονται σκληρά για να αναλύσουν αυτές τις νέες ενώσεις. Ο ίδιος ανέφερε πως «νομίζω ότι [οι ερευνητές] αναγνώρισαν αυτές τις ενώσεις. Ωστόσο, αυτές δεν παρουσίασαν αρκετά πειστικά δεδομένα για να με πείσουν ότι είναι πραγματικά εξωγήινες».

NASA: Ανακαλύφθηκε πλανήτης με εξωγήινη ζωή!

Παράλληλα, οι επιστήμονες διατηρούν τον αισιόδοξο τόνο σχετικά με την απόδειξη των εξωγήινων υλικών. Ο Glavin εκφράζει την πεποίθησή του ότι η μελέτη της μόλυνσης του εδάφους αποτελεί ουσιώδης μέρος της έρευνάς τους.. Χαρακτηριστικά είπε πως «αν υπήρχε μόλυνση από το έδαφος, θα έπρεπε να είχαμε δει αυτά τα ισομερή επίσης στο έδαφος. Κάτι όμως που δεν είδαμε», ενώ εξέφρασε πως «είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τα όσα κρύβουν αυτά τα υλικά».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button