ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Τι έρχεται μετά την ηλιακή καταιγίδα;

Πώς θα μπορούσε να προκαλέσει «τσουνάμι» τυφώνων πάνω στη Γη;

Χορηγούμενο

Συναγερμός από τους επιστήμονες: Τι έρχεται μετά την ηλιακή καταιγίδα; Πώς θα μπορούσε να προκαλέσει «τσουνάμι» ισχυρών τυφώνων πάνω στη Γη;

Συναγερμός: Τι έρχεται μετά την ηλιακή καταιγίδα; Μία πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η ηλιακή εκτροπή που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα ενδέχεται να οδηγήσει σε μια εκδήλωση τυφώνων.

Η ομάδα ερευνητών αξιοποίησε ένα μοντέλο προσομοίωσης για να διερευνήσει την εμφάνιση τροπικών κυκλώνων κατά τα τελευταία 5.500 χρόνια και παρατήρησε 11 περιόδους όπου παρατηρήθηκε ένας αυξημένος αριθμός καταιγίδων κατά 40% σε σύγκριση με τον συνήθη ρυθμό.

Χορηγούμενο

Κατέληξαν ότι αυτές οι χρονικές περίοδοι είχαν μια κοινή ιδιότητα: ο ήλιος εμφάνιζε έντονη δραστηριότητα.

Η θεωρία προβλέπει ότι κατά τις περιόδους αυτές, ο ενεργός ήλιος εκπέμπει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας προς τη Γη, προκαλώντας την θέρμανση των ωκεανών και παρέχοντας την απαραίτητη κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία τροπικών καταιγίδων.

Κατά τη δράση του, ο ενεργός ήλιος απελευθερώνει εκρήξεις δυναμικών σωματιδίων που εκτοξεύονται στο διάστημα.

Χορηγούμενο

Καθώς οι εκρήξεις από τον ήλιο φτάνουν στη Γη, τα σωματίδια φέρνουν ενέργεια κατά μήκος της ατμόσφαιρας, θερμαίνοντας τους ωκεανούς μας και παρέχοντας το καύσιμο που απαιτείται για τη δημιουργία τροπικών καταιγίδων.

Μια ηλιακή ή γεωμαγνητική καταιγίδα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναταραχή στη μαγνητόσφαιρα της Γης, καθώς επηρεάζει την περιοχή γύρω από τον πλανήτη που ελέγχεται από το μαγνητικό του πεδίο.

Εντυπωσιακές εικόνες από ηλιακή καταιγίδα: Οι εκρήξεις και το «χνουδωτό» στέμμα του ήλιου (Βίντεο)

Η καταιγίδα που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή κατατάχθηκε ως “G4” σε κλίμακα αξιολόγησης από ένα έως πέντε, καθιστώντας την μια “σοβαρή” καταιγίδα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button