EΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Χίο: Άγρια καταδίωξη διακινητών με τραυματισμούς και συλλήψεις

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Χορηγούμενο

Θρίλερ στη Χίο: Άγρια καταδίωξη διακινητών με τραυματισμούς και συλλήψεις! Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος…

Θρίλερ στη Χίο: Άγρια καταδίωξη διακινητών με τραυματισμούς και συλλήψεις! Το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας αναφέρει ένα περιστατικό καταδίωξης ενός γρήγορου σκάφους διακινητών που επέστρεφε προς τις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ένα περιπολικό σκάφος της… Λιμενικής Αρχής εντόπισε το γρήγορο σκάφος να εκτελεί αποβίβαση προσφύγων-μεταναστών κοντά στη βόρεια ακτή της νησίδας Παναγιάς Οινουσσών.

Μόλις το περιπολικό σκάφος εμφανίστηκε, το γρήγορο σκάφος με δύο άτομα στο τιμόνι ξεκίνησε να πλέει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τις τουρκικές ακτές.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Επεισοδιακή καταδίωξη λέμβου με μετανάστες, στη Χίο: Νεκρός μετανάστης- Συνελήφθη ο διακινητής

Ακολούθησε καταδίωξη από δύο περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής, κατά την οποία το γρήγορο σκάφος αντέδρασε αρνητικά και προσπάθησε να διαφύγει, προκαλώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους κατάφερε να το ακινητοποιήσει και να συλλάβει τους δύο αλλοδαπούς χειριστές του, που ήταν 23 και 28 ετών.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αναφορά σε πιθανούς πυροβολισμούς ή τον τρόπο που τραυματίστηκε ο άνδρας, το δελτίο τύπου επεσήμανε τα εξής… Ο 28χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά στην ωμοπλάτη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο… Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” για πρώτες βοήθειες και έφυγε από εκεί.

Χορηγούμενο

Από το… Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που έχει αναλάβει την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί για παραβίαση του άρθρου 25 του νόμου… 5038/2023 περί διακίνησης παράτυπων μεταναστών και του νόμου 3386/2005 περί παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Επίσης, όσον αφορά τους πρόσφυγες-μετανάστες, ήταν συνολικά… 19 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν μάλιστα από τη νησίδα Παναγιά στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου (ΒΙΑΛ).


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button