EΛΛΑΔΑ

Μαγικές παραλίες μέσα στο πράσινο μια ανάσα από την Αθήνα!

Πως θα τις ανακαλύψετε, πως θα φτάσετε και τι θα συναντήσετε

Χορηγούμενο

Μαγικές παραλίες μέσα στο πράσινο μια ανάσα από την Αθήνα! Πως θα τις ανακαλύψετε, πως θα φτάσετε και τι θα συναντήσετε…

Μαγικές παραλίες μέσα στο πράσινο μια ανάσα από την Αθήνα! Τα Γιάλτρα απέχουν μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα και είναι ένα ζωντανό χωριό που κατασκευάστηκε σε μια πυκνή πευκόφυτη περιοχή, βρίσκεται σε υψόμετρο 150 μέτρων και προσφέρει μια εκπληκτική θέα προς τον βόρειο ευβοϊκό κόλπο. Απλώνεται στη βορειοδυτική ακτή της Ευβοίας, αντικρίζοντας την Αιδηψό και την Ακρίτσα Φθιώτιδας.

Αλλά η πραγματική γοητεία του χωριού αποτυπώνεται στις καταπληκτικές παραλίες του. Η παραλία “Μπάνια” είναι γνωστή για τα ιαματικά νερά της, ενώ η παραλία του Μύλου προσφέρει καθαρά, γαλάζια νερά που μοιάζουν με μια τεράστια λίμνη.

Χορηγούμενο

Το εκπληκτικό φυσικό τοπίο συμπληρώνεται με την παρουσία πυκνών πεύκων που φτάνουν μέχρι την ακτή. Εκτός από τη φυσική ομορφιά, η περιοχή φιλοξενεί και μερικά βυζαντινά μνημεία, όπως τα ερείπια του ναού του Αγίου Νικολάου, που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

Γαλαζοπράσινα νερά που θα σας κλέψουν την καρδιά

Λίγα λόγια για τα Γιάλτρα

Εάν αναζητήσουμε την ιστορία της περιοχής, θα δούμε ότι σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα Γιάλτρα έχουν κατοικηθεί από πολύ παλιά χρόνια. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι Αθηναίοι, που εμφανίστηκαν εκεί κατά τη διάρκεια των Ελληνοπερσικών πολέμων, περίπου τον 5ο αιώνα π.Χ. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι εγκαταστάθηκαν μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την τοποθεσία του σημερινού χωριού. Οι ντόπιοι αποκαλούν την παραλία “Μπάνια” λόγω των ιαματικών πηγών που υπάρχουν εκεί. Έχει επίσης αναφερθεί ότι τα νερά των Λουτρών των Γιάλτρων έχουν περισσότερα συστατικά σε σχέση με εκείνα των Αιδηψού.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης -Αττική: Οι άγνωστες εξωτικές παραλίες και που βρίσκονται κρυμμένες (βίντεο)

Καθώς οι αιώνες πέρασαν, το χωριό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία λόγω των επιδρομών από πειρατικά και τουρκικά πλοία. Έτσι, μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να ελέγχουν τη θάλασσα και να είναι δύσκολο να προσεγγίσουν για τους επιδόξους κατακτητές.

Τα Γιάλτρα

Δείτε επίσης – Το ελληνικό νησί με την κορυφαία παραλία σε όλον τον κόσμο (Φωτο)

Σήμερα, τα Γιάλτρα διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, με πετρόκτιστα κτίρια από τον 18ο αιώνα. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται ο ναός του Αγίου Νικολάου, που κατασκευάστηκε το 1884 και εξυπηρετεί ως τον κεντρικό ναό της περιοχής.

Χορηγούμενο
Δείτε στον χάρτη, που βρίσκονται τα Γιάλτρα

Επίσης, στον κεντρικό δρόμο, υπάρχει μια παλιά βρύση κατασκευής του 1904 σε πολύ καλή κατάσταση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button