ΔΗΜΟΦΙΛΗΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπερμιδίνη: Το «θαύμα» για αντιγήρανση και επιδερμίδα!

Που βρίσκεται και πως βοηθάει τον οργανισμό

Χορηγούμενο

Σπερμιδίνη: Το «θαύμα» για αντιγήρανση και επιδερμίδα! Που βρίσκεται, πως βοηθάει τον οργανισμό και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει…

Σπερμιδίνη: Το «θαύμα» για αντιγήρανση και επιδερμίδα! Η μάχη κατά της γήρανσης συνεχίζεται εδώ και αιώνες, και σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σπερμιδίνη είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Σύμφωνα με το ygeiatora η σπερμιδίνη είναι μια πολυαμίνη που υπάρχει σε όλα τα κύτταρα και παίζει ζωτικό ρόλο στη ζωή και τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και λόγω φθοράς, τα επίπεδα της σπερμιδίνης μειώνονται.

Χορηγούμενο

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η σπερμιδίνη μπορεί να “γυρίσει πίσω το χρόνο” και προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία.

Αυτή η ένωση βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως…

Μπιζέλια
Φύτρο
Όσπρια, όπως ρεβύθια
Σόγια
Συκώτι κοτόπουλου
Καλαμπόκι
Κόκκινο κρασί
Αμάρανθος
Εσπεριδοειδή
Μπρόκολο και κουνουπίδι
Μανιτάρια
Πράσινο τσάι
Πράσινες πιπεριές
Ορισμένα τυριά

Επιπλέον, η σπερμιδίνη παράγεται στο έντερο όταν λαμβάνονται τα σωστά προβιοτικά, και βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο σπέρμα. Μπορεί επίσης να ληφθεί μέσω εξειδικευμένων συμπληρωμάτων.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Τι κρύβει το ροδόνερο; Οι άγνωστες θεραπευτικές του ιδιότητες και η χρήση του στην αρχαία Ελλάδα!

Τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η σπερμιδίνη στον οργανισμό

Τα οφέλη της σπερμιδίνης για τον οργανισμό είναι πολλαπλά. Έρευνες δείχνουν ότι συμβάλλει στην παράταση του προσδόκιμου ζωής και προστατεύει από νευροεκφυλιστικές και καρδιαγγειακές ασθένειες. Προάγει την αυτοφαγία, μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να αναχαιτίσει την εξέλιξη καρδιακών παθήσεων. Στο νευρικό σύστημα, βοηθά στην πρόληψη εκφυλιστικών παθήσεων όπως η άνοια και το Parkinson, διαλύοντας τοξικές πλάκες στον εγκέφαλο.

Η σπερμιδίνη έχει επίσης σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές. Επιπλέον, συμβάλλει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της παχυσαρκίας.

Παρότι ο ακριβής μηχανισμός δράσης της δεν είναι πλήρως κατανοητός, τα οφέλη της σπερμιδίνης είναι καλά τεκμηριωμένα.

Χορηγούμενο

Η σπερμιδίνη βοηθά στην αντιγήρανση μέσω δύο βασικών μηχανισμών: της αυτοφαγίας και επίσης μέσω της ρύθμισης του κιρκάδιου ρυθμού. Η αυτοφαγία συμβάλλει στην αποτοξίνωση των κυττάρων, ενώ η ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού αποτρέπει προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όσον αφορά τις παρενέργειες, η σπερμιδίνη θεωρείται ασφαλής και ανεκτή, χωρίς μάλιστα να έχουν καταγραφεί αρνητικές επιδράσεις, ακόμα και στα συμπληρώματα διατροφής που την περιέχουν.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button