EΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ξεκινά καύσωνας με 42άρια! – Η πρόγνωση των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ

Σε ποιές περιοχές θα «χτυπήσουν» κόκκινο τα θερμόμετρα;

Χορηγούμενο

Καιρός: Ξεκινά καύσωνας με 42άρια! Αναλυτικά, η πρόγνωση των μετεωρολόγων και της ΕΜΥ… Σε ποιές περιοχές θα «χτυπήσουν» κόκκινο τα θερμόμετρα;

Καιρός: Ξεκινά καύσωνας! Η πρόγνωση: Με την έναρξη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, αναμένονται συνθήκες καύσωνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν σταδιακά από τη Δευτέρα, με ανώτερο όριο τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους 41 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Στην Αθήνα, προβλέπεται να κυμαίνονται μεταξύ 36 και 38 βαθμούς.

Χορηγούμενο

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τρίτη περιλαμβάνουν τα Τρίκαλα, τη Φάρσαλα, την Αλίαρτο, τη Θήβα και τη Λιβαδειά, ενώ στο λεκανοπέδιο αναμένεται να φτάσουν τους 38 βαθμούς.

Επιπλέον, ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι από την Τετάρτη και μετά αναμένεται να αυξηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες, με το κύμα καύσωνα να διατηρείται και το βράδυ, καθώς τα κτίρια δεν θα μπορούν να διαλύσουν τη θερμότητα.

Μαρουσάκης: Στους 40 με 42 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες

Ταυτόχρονα, σε μια ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, επισημαίνει ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες κατά 8-10 βαθμούς από τις συνήθεις για την εποχή.

Χορηγούμενο

Το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά. Παρ’ όλα αυτά, υπογραμμίζεται ότι ο καιρός θα παραμείνει ζεστός, με θερμοκρασίες ανώτερες από τις συνήθεις για την εποχή.

Στην ανάρτησή του, παραθέτει επίσης ένα διάγραμμα με τις θερμοκρασίες.

Το διάγραμμα με τις θερμοκρασίες

 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη

«Μια αρκετά σταθερή εικόνα έχει αρχίσει και διαμορφώνεται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Χορηγούμενο

Στο διάγραμμα θερμοκρασίας που επεξεργαστήκαμε μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε μελετώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες)».

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/7592710857463676?ref=embed_post

Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της “αστικής θερμικής νησίδας”, ορισμένες αστικές περιοχές θα αντιμετωπίσουν μεγάλη θερμική πίεση τις επόμενες ημέρες. Αυτές περιλαμβάνουν την Ορεστιάδα, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τη Λιβαδειά, τη Χαλκίδα, την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λαμία, το Άργος, τη Σπάρτη και άλλες.

Χορηγούμενο

Αναλυτικότερα, όπως τονίζει «Την έντονη ζέστη (Κυριακή -Δευτέρα) θα διαδεχτεί τριήμερος καύσωνας, (Τρίτη -Τετάρτη -Πέμπτη) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έντονη ζέστη (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή).

Δείτε την ανάρτησή του

https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/10161645509397790?ref=embed_post

Δείτε επίσης – Συναγερμός: Έρχεται το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων ετών!

Αναλυτική Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά Αίθριος: Πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ελαφρώς, φτάνοντας τους 34-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά τους 37 στα κεντρικά, και 31-33, τοπικά 34 βαθμούς στη νησιωτική χώρα.

Μακεδονία, Θράκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στην Ήπειρο.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 32, τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 33, τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Ξεκινά καύσωνας! Η πρόγνωση για Δευτέρα (10/6)

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, όπου αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στο Αιγαίο, οι ανέμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με δύναμη 3 έως 5 μποφόρ. Σε άλλες περιοχές, θα υπάρχουν αλλαγές στη διεύθυνση των ανέμων, με μικρή έως μέτρια ένταση, ενώ το απόγευμα θα πνέουν δυτικοί ανέμοι με ίση ένταση. Την ώρα του μεσημεριανού ηλίου, στις παράκτιες περιοχές αναμένονται απαλές θαλάσσιες αύρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σε όλη τη χώρα, με τις υψηλότερες τιμές να εμφανίζονται στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 31 και 34 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση για Τρίτη (11/6)

Για την Τρίτη (11/6), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι συνθήκες μετεωρολογίας επιτρέπουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι ανέμοι θα είναι δυτικοί στα κεντρικά και νότια με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν νοτιοδυτικοί με 3 έως 4 μποφόρ. Κατά τις μεσημβρινές ώρες, αναμένονται θαλάσσιες αύρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχίσουν την άνοδο τους, κυρίως στα νότια, με τιμές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τετάρτη (12/6)

Για την Τετάρτη (12/6), θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός, με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Οι ανέμοι θα είναι δυτικοί στα δυτικά, κεντρικά και νότια, με ένταση 5 έως 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια της χώρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρόγνωση για Πέμπτη (13/6)

Για την Πέμπτη (13/6), αναμένεται και πάλι γενικά αίθριος καιρός, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και σταθερές θερμοκρασίες στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ανέμοι θα είναι δυτικοί στα δυτικά, κεντρικά και νότια, με ένταση 5 έως 6 μποφόρ, ενώ στα δυτικά αναμένεται να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νότιοι ανέμοι με 3 έως 5 μποφόρ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button