ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σιδέρωμα τέλος: Τα μυστικά για να βγουν τα ρούχα ατσαλάκωτα από το πλυντήριο!

Γλυτώστε κόπο και χρόνο με μερικές απλές κινήσεις!

Χορηγούμενο

Σιδέρωμα τέλος: Τα μυστικά για να βγουν τα ρούχα ατσαλάκωτα από το πλυντήριο! Γλυτώστε κόπο και χρόνο με μερικές απλές κινήσεις!

Σιδέρωμα τέλος: Τα μυστικά για να βγουν τα ρούχα ατσαλάκωτα από το πλυντήριο! Η διαδικασία του πλυσίματος ρούχων φαίνεται να είναι απλά μια καθημερινή ρουτίνα, αλλά το σιδέρωμα που ακολουθεί είναι ανυπόφορο, ιδίως τώρα που ο καιρός είναι τόσο ζεστός.

Δείτε επίσης – Τι θα γίνει στην Ελλάδα το καλοκαίρι 2024: Τι αναφέρει Έλληνας επιστήμονας για την κλιματική αλλαγή!

Χορηγούμενο

Για να αποφύγετε αυτήν την κουραστική δουλειά που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να φαίνονται τα ρούχα σας σαν να έχουν σιδερωθεί χωρίς πραγματικά να τα σιδερώσετε.

Σιδέρωμα τέλος: Τα μυστικά για να βγουν τα ρούχα ατσαλάκωτα από το πλυντήριο!

Αν θέλετε να δείχνει ένα ρούχο σαν να έχει σιδερωθεί, απλά τοποθετήστε το στο στεγνωτήριο με ένα υγρό πανί για 10-15 λεπτά. Ο ατμός που παράγεται από το υγρό πανί θα λειάνει τις τσαλακωμένες περιοχές και θα σας εξοικονομήσει από τον κόπο του σιδερώματος.

Δείτε επίσης – Πως φεύγει το κερί από τα ρούχα; Το κόλπο για να εξαφανιστεί ο λεκές

Χορηγούμενο

Πριν βάλετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο, είναι καλό να τα τινάξετε λίγο. Αν δεν τα τινάξετε πριν τα βάλετε στο στεγνωτήριο, θα βγουν ακριβώς όπως τα βάλατε. Το τινάγμα τους θα βοηθήσει να μην τσαλακωθούν τόσο πολύ.

Βάλτε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα υγρό ύφασμα και επιλέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά.

Επίσης, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου. Εάν χρησιμοποιήσετε χαμηλότερες στροφές και χαμηλότερη θερμοκρασία, τα ρούχα θα βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, ειδικά εκείνα από βαμβάκι.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην αφήνετε τα ρούχα να κάθονται στο στεγνωτήριο ή στην απλώστρα αφού στεγνώσουν. Αν τα βγάλετε αμέσως, δεν θα τσαλακωθούν τόσο πολύ. Όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο περισσότερο θα τσαλακωθούν.

Χορηγούμενο

Ένα καλό κόλπο για τα μπλουζάκια είναι να τα διπλώνετε σε τρία κομμάτια αντί για δύο, για να αποφύγετε τη δημιουργία τσακίσματος στη μέση. Είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική που μπορεί να κάνει τα μπλουζάκια σας να φαίνονται πιο φρέσκα.

Δείτε επίσης – Πλυντήριο ρούχων: Τα λάθη που κάνουμε και το καταστρέφουμε!

Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας σε 10 εύκολα βήματα

Μαθαίνοντας πώς να πλένετε τα ρούχα σας είναι εφικτό για όλους, αλλά μπορεί να φανεί δύσκολο για ορισμένους. Υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του πλυσίματος των ρούχων σας.

Τα 10 βήματα που θα σας λύσουν τα χέρια

Ταξινόμηση ανά χρώμα: Πριν ξεκινήσετε, ταξινομήστε τα ρούχα σας ανά χρώμα. Είναι σημαντικό να πλένετε τα ανοιχτόχρωμα χωριστά από τα σκούρα, για να αποφύγετε τον κίνδυνο ανάμιξης των χρωστικών.

Χορηγούμενο

Ταξινόμηση ανά τύπο ρούχου: Μετά την ταξινόμηση ανά χρώμα, ομαδοποιήστε τα ρούχα ανά τύπο (π.χ. πουκάμισα, μπλούζες, τζιν), για να επιλέξετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις πλυσίματος.

Έλεγχος των ετικετών φροντίδας: Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων για να δείτε τις συνιστώμενες οδηγίες πλυσίματος και θερμοκρασίας.

Προετοιμασία του πλυντηρίου: Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει και επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο πλυσίματος.

Προσθήκη απορρυπαντικού: Προσθέστε το κατάλληλο απορρυπαντικό και τον απαραίτητο αποσμητικό στο δοχείο του πλυντηρίου.

Επιλογή σωστής θερμοκρασίας: Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία νερού ανάλογα με τον τύπο των ρούχων και το επίπεδο βρωμιάς.

Έναρξη του κύκλου πλυσίματος: Αφήστε το πλυντήριο να ολοκληρώσει τον κύκλο πλυσίματος.

Επιλογή κατάλληλου κύκλου στεγνώματος: Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλυσίματος, επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο στεγνώματος ή απλώστε τα ρούχα σε στεγνωτήριο.

Στεγνώστε και σιδέρωμα: Αφού στεγνώσουν τα ρούχα, σιδερώστε τα αν χρειάζεται.

Αποθήκευση: Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποθηκεύστε τα καθαρά ρούχα σας στην κατάλληλη θέση.

Δείτε επίσης – Λευκά και αστραφτερά ρούχα: Το κόλπο της γιαγιάς με λεμόνι

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να επιτύχετε ένα καθαρό και φρέσκο στίγμα στα ρούχα σας, χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Διαλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό για το πλύσιμο των ρούχων και ακολουθήστε τις οδηγίες για να προσθέσετε τη σωστή ποσότητα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του φορτίου.

Προτού βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, πρέπει να επεξεργαστείτε τυχόν λεκέδες. Αυτό μπορεί να προλάβει τη δημιουργία δυσκολιών κατά το πλύσιμο. Χρησιμοποιήστε ένα αφαιρετικό λεκέ ή εφαρμόστε λίγο απορρυπαντικό στην περιοχή του λεκέ.

Για να αποφύγετε τυχόν υπολείμματα στα ρούχα, πρέπει να προσθέσετε πρώτα το απορρυπαντικό στο πλυντήριο και μετά να φορτώσετε τα ρούχα.

Πριν φορτώσετε τα ρούχα στο πλυντήριο, ελέγξτε για τυχόν λεκέδες και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την προ-επεξεργασία τους για να ευνοήσετε το πλύσιμο. Μερικοί λεκέδες χρειάζονται ειδική μεταχείριση, ενώ άλλοι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Επίσης, ελέγξτε τις τσέπες για να βεβαιωθείτε ότι είναι άδειες και σφραγίστε όλα τα φερμουάρ και τα Velcro.

Φορτώστε τα ρούχα στο πλυντήριο κατάλληλα, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χώρο για να κυκλοφορήσουν. Για να μειώσετε τη φθορά και να προστατεύσετε τα τελειώματα του υφάσματος, γυρίστε τα ρούχα προς τα έξω πριν τα φορτώσετε.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλυσίματος, αφαιρέστε αμέσως τα ρούχα από το πλυντήριο και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή στο στεγνωτήριο.

Αν στεγνώσετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία για να αποφύγετε τη συρρίκνωση. Αφού στεγνώσουν, κρεμάστε ή διπλώστε τα και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι σας.

Αυτά τα βήματα είναι απλά, αλλά αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα πλυσίματος που ξεπερνά τις προσδοκίες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button