ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα vegan κρεατικά και γλυκά

Πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν για τον οργανισμό μας και τι μπορεί να προκαλέσουν;

Χορηγούμενο

Προσοχή: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα vegan κρεατικά και γλυκά! Πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν για τον οργανισμό μας και τι μπορεί να προκαλέσουν;

Προσοχή: Μεγάλος κίνδυνος από τα vegan κρεατικά και γλυκά! Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων vegan κρεατικών και γλυκών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Lancet Regional Health – Europe. Η μελέτη που περιλαμβάνει δεδομένα από 118,000 Βρετανούς ηλικίας 40-69 ετών, δείχνει ότι τα φυτικά μπιφτέκια, λουκάνικα και γλυκά που είναι υπερ-επεξεργασμένα μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου κατά 15%.

Ενώ η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στη vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως γράφει ο Βασίλης Χονδρογιάννης newsbreak, τα υπερ-επεξεργασμένα φυτικά υποκατάστατα κρέατος και γλυκά συνδέονται με επικίνδυνες συνέπειες στην καρδιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet Regional Health – Europe. Η MailOnline εξηγεί ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φυτικά μπιφτέκια, φυτικά λουκάνικα, vegan γλυκά και vegan τσιπς.

Χορηγούμενο

Τι έδειξε η έρευνα;

Ένα ερευνητικό έργο που πραγματοποιήθηκε από το Imperial College London της Βρετανίας και το… University of São Paulo της Βραζιλίας εξέτασε 118,000 Βρετανούς ηλικίας… 40-69 ετών, εστίασε επίσης στην ανάλυση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και της θνησιμότητας. Τα ευρήματα της μελέτης αναδεικνύουν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων vegan τροφών αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 15%.

Δείτε επίσης – Σοκ: Ποιές είναι οι «αγαπημένες» μας τροφές που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα μας, καρκίνο και αυτοάνοσα;

Επιπλέον, η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι η αύξηση κατά… 7% στις πιθανότητες για αθηροσκλήρωση, η οποία οδηγεί στον αφροτοιχοειδή της καρδιάς, συσχετίζεται με τις υπερ-επεξεργασμένες vegan τροφές. Αντίθετα, η αύξηση κατά… 10% στην κατανάλωση μη επεξεργασμένων χορτοφαγικών τροφών, όπως φρούτα και λαχανικά, συνδέθηκε με μείωση κατά… 8% του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μείωση κατά 20% στους θανάτους από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Η πράσινη σαλάτα που «θωρακίζει» από καρκίνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό

«Αυτή η μεγάλη έρευνα υποδεικνύει ότι τα φυτικά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα δεν φαίνεται να έχουν προστατευτικές συνέπειες στην υγεία και συνδέονται με άσχημα αποτελέσματα σε αυτή» είπε η δρ Eszter Vamos του Imperial College Londonκρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button