ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα

Βουλευτές σε αναμονή για τον ανασχηματισμό

Χορηγούμενο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα για τον ανασχηματισμό το πρωί της Παρασκευής. Και τα πρώτα τηλεφωνήματα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο ανασχηματισμός είναι σε εξέλιξη, περίπου μία ώρα πριν από την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Με την τρέχουσα σύνθεση υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού.

Χορηγούμενο

Πολλοί υπουργοί που συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προσέρχονται με μεγάλη αγωνία.

Βουλευτές σε αναμονή για τον ανασχηματισμό

Στο Μέγαρο Μαξίμου, η ανάλυση των αριθμών και των exit polls δείχνει ότι οι μεγαλύτερες απώλειες της ΝΔ – περίπου 300.000 από το 1 εκατ. λιγότερες ψήφους – πήγαν σε κόμματα αριστερά της ΝΔ. Έτσι, στον επικείμενο ανασχηματισμό δεν αναμένεται στροφή προς τα Δεξιά.

Πολλοί βουλευτές αναμένεται να καταλάβουν θέσεις υφυπουργών, όπως ο Χρήστος Κέλλας (Λάρισα), ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Η Άννα Ευθυμίου (Θεσσαλονίκη), και η Κατερίνα Παπακώστα (Τρίκαλα).

Χορηγούμενο

Ο Κώστας Τσιάρας (Καρδίτσα) ενδέχεται να μετακινηθεί στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη. Στο Υπουργείο Εσωτερικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θόδωρος Λιβάνιος πιθανόν να γίνει υπουργός, ενώ αναζητείται θέση για τη Νίκη Κεραμέως. Αν υπουργοποιηθεί ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, θα είναι εκτός Μεγάρου Μαξίμου. Στους εκτός φέρεται να προστέθηκε και ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται να κλείδωσε τη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον της Δόμνας Μιχαηλίδου. Παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τον Γιώργο Φλωρίδη.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ποιος θα αντικαταστήσει τον Κώστα Σκρέκα – αν θα είναι ο Νότης Μηταράκης ή ο Βασίλης Σπανάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται επίσης ένα πιο πολιτικό σχήμα, τύπου κυβερνητικής επιτροπής, που θα συζητά τα κυβερνητικά προβλήματα με κορυφαίους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα πολιτικά παρασκήνια ακούγονται τα ονόματα των βουλευτών Κώστα Κατσαφάδου, Κώστα Καραγκούνη και Μακάριου Λαζαρίδη. Επιπλέον, υπάρχουν νέοι βουλευτές που το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά, και πάντα σε έναν ανασχηματισμό μπορεί να προκύψουν καραμπόλες που να οδηγήσουν σε αξιοποίηση αυτών των προσώπων.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button