ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προσοχή: Τα σημάδια στα νύχια που «κρύβουν» σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Χορηγούμενο

Προσοχή: Τα σημάδια στα νύχια που «κρύβουν» σοβαρά προβλήματα υγείας – Τα «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!…

Προσοχή: Τα σημάδια στα νύχια που «κρύβουν» σοβαρά προβλήματα υγείας! Τα νύχια μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη για την κατάσταση της υγείας μας και συχνά αποκαλύπτουν σοβαρά προβλήματα.

Τα «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Συγκεκριμένα, τα λευκά νύχια μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη καλίου, κύρωση του ήπατος, ελκώδη κολίτιδα, δερματικά νοσήματα (π.χ. λέπρα) και τη χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, τα κιτρινωπά νύχια που είναι παχιά και μεγαλώνουν αργά μπορεί να υποδηλώνουν πνευμονοπάθειες, όπως το εμφύσημα, ενώ τα κιτρινωπά νύχια με ελαφρύ κοκκίνισμα στη βάση μπορεί να υποδεικνύουν σακχαρώδη διαβήτη.

Τα νύχια που είναι μισά-μισά (μισά λευκά και μισά ροζ) είναι ένδειξη νεφροπάθειας, ενώ το κοκκίνισμα της κοίτης του νυχιού μπορεί να σημαίνει καρδιοπάθεια.

Χλωμή ή λευκή κοίτη νυχιού μπορεί να δείχνει αναιμία, ενώ τα βαθουλώματα ή κυματισμοί μπορεί να υποδηλώνουν ψωρίαση και φλεγμονώδη αρθρίτιδα.

Χορηγούμενο

Η αύξηση του ιστού γύρω από τα νύχια ή το «βούλιαγμα» των νυχιών μπορεί να δείχνει πνευμονοπάθειες. Επίσης, οι ακανόνιστες κόκκινες γραμμές στη βάση των νυχιών μπορεί να είναι ένδειξη ερυθηματώδους λύκου ή νόσων του συνδετικού ιστού.

Σημαντική προειδοποίηση

Μια σοβαρή ένδειξη καρκίνου μπορεί να είναι οι σκούρες ή μαύρες γραμμώσεις κάτω από τα νύχια, που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα).

Προσοχή, επικίνδυνα όξινος οργανισμός: Τα συμπτώματα και τα σημάδια στο σώμα σας

Επίσης, οι λευκές γραμμές και οι οριζόντιες «γέφυρες» μπορεί να δείχνουν δηλητηρίαση από αρσενικό, ενώ η μπλε απόχρωση μπορεί να δείχνει δηλητηρίαση από άργυρο. Τα φουσκωμένα νύχια μπορεί να δείχνουν κατάχρηση αλκοόλ.

Χορηγούμενο

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο εάν παρατηρήσετε σκούρες καφέ γραμμές ή κόκκινες ραβδώσεις κάτω από τα νύχια ή μυρμηγκιές στο δέρμα γύρω από τα νύχια.

Προειδοποιητικό σημάδι καρδιαγγειακής νόσου Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούν πολλούς θανάτους κάθε χρόνο. Η καρδιακή ανεπάρκεια, που συμβαίνει όταν η καρδιά δεν αντλεί και δεν στέλνει σωστά το αίμα στο σώμα, είναι μία από αυτές τις παθήσεις.

Είναι σημαντικό να εντοπίζετε τα συμπτώματα νωρίς για να λάβετε τη σωστή βοήθεια. Εκτός από τα συνηθισμένα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, κόπωση και γρήγορος καρδιακός ρυθμός, μπορεί να εμφανιστεί ένα ασυνήθιστο σημάδι στα νύχια σας.

Ο χειρουργός του NHS, Δρ. Karan Rajan, ανέφερε ότι τα νύχια του Terry, που είναι λευκά με μια ροζ ταινία στην κορυφή, μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια.

Χορηγούμενο

Τα σημάδια πριν το έμφραγμα: Πότε πρέπει να πάτε σε γιατρό

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, τα νύχια του Terry μπορεί να προκύψουν λόγω λιγότερων αιμοφόρων αγγείων κοντά στα νύχια και μπορεί να είναι ένδειξη παθήσεων όπως:

  • Κίρρωση
  • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
  • Διαβήτης
  • Νεφρική ανεπάρκεια
  • Ιογενής ηπατίτιδα

Αν παρατηρήσετε τέτοια σημάδια, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό για αξιολόγηση και θεραπεία.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button