ΚΟΣΜΟΣ

Η Νέα Bugatti Tourbillon: «Δυναμίτης» 1.800 Ίππων

Χορηγούμενο

Η Νέα Bugatti Tourbillon: «Δυναμίτης» 1.800 Ίππων – Με απαράμιλλη πολυτέλεια και πολύτιμους λίθους στο καντράν

Νέα Bugatti Tourbillon: Ηχητικός Δυναμίτης 1.800 Ίππων και Πολύτιμα Πετράδια στο Καντράν
Η νέα Bugatti Tourbillon δημιουργήθηκε για να διαρκέσει και να παραμένει τεχνολογικά ανυπέρβλητη ακόμα και μετά από έναν αιώνα.

Η Bugatti Tourbillon κλήθηκε να διαδεχθεί την Chiron σε δύσκολες συνθήκες. Καθώς η γαλλική εταιρεία απέσυρε ταυτόχρονα τον εμβληματικό κινητήρα W16. Ο οποίος θα ήταν ιδανικός για το νέο υπεραυτοκίνητο.

Χορηγούμενο

Η επιλογή της λέξης “Tourbillon,” που συνδέεται με τη διαχρονικότητα στην υψηλή ωρολογοποιία, φανερώνει τις προθέσεις της Bugatti να λανσάρει ένα μοντέλο με εξωπραγματικές προδιαγραφές, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα από την Chiron.

Η Bugatti ανέπτυξε για την Tourbillon έναν νέο V16 κινητήρα με υβριδική τεχνολογία, ο οποίος αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο κινητήρας αυτός είναι ένας V16 βενζινοκινητήρας 8,3 λίτρων με ισχύ 1.000 ίππων και 900 Nm ροπής, χωρίς turbo και με βάρος μόλις 252 κιλά χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών.

Χορηγούμενο

Επιπλέον, η Tourbillon διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 800 ίππων, τροφοδοτούμενους από μια μπαταρία χωρητικότητας 25 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία άνω των 60 χιλιομέτρων.

Επίσης ο συνδυασμός 1.800 ίππων και χαμηλότερου βάρους από την Chiron καθιστά την Bugatti Tourbillon έναν πραγματικό πύραυλο, που επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 445 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα με την ενεργοποίηση της πίσω αεροτομής Speed Key. Η Michelin ανέπτυξε ειδικά ελαστικά Pilot Sport Cup 2 για να αντέχουν σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Το εσωτερικό της Bugatti Tourbillon

Ωστόσο το εσωτερικό της Bugatti Tourbillon εντυπωσιάζει με τη φιλοσοφία της «μηχανικής διαχρονικότητας.» Εξασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο δεν θα θεωρηθεί τεχνολογικά παρωχημένο ούτε μετά από 100 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό μέρος του κόκπιτ είναι το περίπλοκο σύστημα οργάνων, σχεδιασμένο από κορυφαίους Ελβετούς ωρολογοποιούς.

Χορηγούμενο

Επιπλέον το πολύπλοκο σύστημα οργάνων, φτιαγμένο από τιτάνιο, ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια και αποτελείται από πάνω από 600 κομμάτια. Και πολύτιμες πέτρες όπως ρουμπίνια και ζαφείρια. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι περιστρέφεται μόνο η στεφάνη του τιμονιού. Ενώ το κεντρικό τμήμα με τα όργανα παραμένει σταθερό. Υπάρχει επίσης μια οθόνη στην κεντρική κονσόλα, η οποία εμφανίζεται μόνο όταν το επιλέξει ο οδηγός. Προσφέροντας κορυφαία συνδεσιμότητα με Apple CarPlay, Android Auto, κ.λπ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button