ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίστευτο: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα και την υγεία μας η στάση του ύπνου μας;

Μπορεί να αποκαλύψει πολλά η στάση που κοιμόμαστε!

Χορηγούμενο

Απίστευτο: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα και την υγεία μας η στάση ύπνου; Μπορεί να αποκαλύψει πολλά η στάση που κοιμόμαστε!

Απίστευτο: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα και την υγεία μας η στάση ύπνου; Το γνωρίζατε ότι οι στάσεις του σώματος κατά τον ύπνο μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες για τη γενική σας υγεία;

Σύμφωνα με το ygeiatora.gr στάση ύπνου επηρεάζει σημαντικά τη διάρκεια του ύπνου και τις φορές που θα ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, μια κακή στάση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Ας δούμε αναλυτικά μερικές από τις στάσεις ύπνου.

Χορηγούμενο

Μπανάνα: Το ιδανικό φρούτο για να έχετε έναν καλό ύπνο!

Στάσεις ύπνου

Μπρούμυτα

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο, με συνεχή πετάγματα και αλλαγές θέσεων. Επίσης, μπορεί να τεντώνει το λαιμό και την πλάτη σας. Για καλύτερο ύπνο σε αυτή τη στάση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι ή να κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι για να διατηρήσετε τον λαιμό σας άνετο.

Θέση Freefall

Περίπου το 7% των ανθρώπων κοιμούνται έτσι, ξαπλωμένοι στην κοιλιά τους με τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι στραμμένο στο πλάι. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να είστε κοινωνικοί και εξωστρεφείς, αλλά όχι πολύ ανοιχτοί στην κριτική.

Χορηγούμενο

Ανάσκελα

Αυτή η θέση μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη και, αν ροχαλίζετε ή πάσχετε από αϋπνίες, μπορεί να εντείνει αυτά τα προβλήματα. Αν αντιμετωπίζετε τέτοια θέματα και δεν μπορείτε να βρείτε άνεση σε άλλη θέση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Θέση Στρατιώτη

Περίπου το 8% των ανθρώπων κοιμούνται έτσι, με τα χέρια κάτω και κοντά στο σώμα. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να είστε ήσυχοι και εσωστρεφείς, και να περιμένετε πολλά από τον εαυτό σας και τους άλλους.

Αστερίας

Μόνο το 5% κοιμάται έτσι, ανάσκελα με τα χέρια κοντά στο κεφάλι. Έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε καλοί στο να ακούτε άλλους και να μη θέλετε να είστε το επίκεντρο της προσοχής.

Ύπνος στο πλάι

Ο πιο άνετος τρόπος είναι με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα προς το στήθος σας, δηλαδή στη θέση του εμβρύου.

Χορηγούμενο

Έμβρυο

Περισσότερο από το 40% κοιμάται έτσι, κυρίως οι γυναίκες. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να είστε ζεστοί, φιλικοί και ευαίσθητοι, αλλά ίσως να έχετε και έναν προστατευτικό κύκλο γύρω σας.

Πλευρική θέση: Κουτάλι

Κοιμόμενοι κοντά στον σύντροφό σας μπορεί να ξυπνάτε πιο συχνά, αλλά η αγκαλιά βοηθά στην απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας τον ύπνο σας.

Προσοχή: Οι επικίνδυνες συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο!

Πλευρική θέση: Με το χέρι να εξέχει

Περίπου το 13% κοιμάται έτσι, με τα χέρια έξω και μπροστά από το σώμα τους. Έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε ανοιχτόμυαλοι αλλά και καχύποπτοι και πεισματάρηδες.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button