ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεπόνι: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία μας

Οι θερμίδες και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που κρύβει για τον οργανισμό μας

Χορηγούμενο

Πεπόνι: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία μας – Οι θερμίδες και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που κρύβει για τον οργανισμό μας

Πεπόνι: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία μας – Η “μάχη” ανάμεσα στο πεπόνι και το καρπούζι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει ένθερμους υποστηρικτές. Και τα δύο φρούτα, όμως, είναι όχι μόνο γευστικά αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με το ygeiatora το πεπόνι διακρίνεται για τη μοναδική του γεύση και τα σημαντικά θρεπτικά οφέλη.

Χορηγούμενο

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στο πεπόνι τύπου “Μπανάνα” ή Galia, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στην ελληνική αγορά. Είναι μεσαίου μεγέθους με ανάγλυφη φλούδα και μαλακή σάρκα, που ποικίλλει σε χρώμα από πρασινωπό-κίτρινο έως πιο σκούρο κίτρινο με πορτοκαλί αποχρώσεις. Η παραγωγή του αρχίζει πρώιμα στην Κρήτη, συνεχίζεται στην Αργολίδα, την Ηλεία και την Αχαΐα και ολοκληρώνεται στη βόρεια Θεσσαλία.

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε τα οφέλη του πεπονιού για την υγεία και πώς μπορεί να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Δείτε επίσης – Παντζάρια: Τα απίθανα οφέλη που κρύβουν οι κόκκινοι «θησαυροί»

Χορηγούμενο

Διατροφικό Προφίλ του Πεπονιού Galia

Μια τυπική μερίδα (περίπου 177 γραμμάρια) πεπονιού “Μπανάνα” ή Galia περιέχει:

Θερμίδες: 64
Υδατάνθρακες: 16 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 1,4 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 1 γραμμάριο
Βιταμίνη C: 53% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (RDI)
Βιταμίνη Β6: 8% της RDI
Φολικό οξύ: 8% της RDI
Κάλιο: 12% της RDI
Μαγνήσιο: 4% της RDI

Δείτε επίσης – Οροθεραπεία: Τα οφέλη για τον οργανισμό και οι κίνδυνοι

Οφέλη του Πεπονιού Galia για την Υγεία

Το πεπόνι Galia είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και επίσης αντιοξειδωτικά που προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C, για παράδειγμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χορηγούμενο

Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην υγιή πέψη. Επιπλέον, το πεπόνι δεν περιέχει λίπος, καθόλου χοληστερόλη και είναι χαμηλό σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την απώλεια βάρους και τη διατήρησή του σε υγιή επίπεδα ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Δείτε επίσης – Βλάπτει ή οφελεί τελικά την υγεία το ποπ – κορν; Η αλήθεια θα σας εκπλήξει!

Επιπλέον Οφέλη για την Υγεία

Υγεία της καρδιάς: Το πεπόνι είναι πλούσιο σε διαιτητικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της “κακής” (LDL) χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Επίσης, το υψηλό επίπεδο καλίου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων.

Πεπτική υγεία: Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της δυσκοιλιότητας και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων.

Χορηγούμενο

Ανοσία: Το πεπόνι Galia περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων που ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Τα καροτενοειδή και τα βιοφλαβονοειδή λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Υγεία των ματιών: Επίσης η  υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όρασης και οφθαλμικών παθήσεων όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button