EΛΛΑΔΑ

Η μαγευτική παραλία του Ιονίου που έχει πάντα γαλήνια νερά!

Στο βόρειο άκρο του νησιού των Φαιάκων υπάρχει μια παραλία διάσημη σε όλο τον κόσμο

Χορηγούμενο

Η Κέρκυρα, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί το διαμάντι του Ιονίου. Με μοναδική φυσική ομορφιά και ατελείωτες παραλίες που κάθε καλοκαίρι γεμίζουν με τουρίστες, κυρίως από τη βόρεια Ευρώπη.

 

Χορηγούμενο

Μία από τις πιο φημισμένες περιοχές είναι το Σιδάρι, μόλις λίγα λεπτά από το ομώνυμο χωριό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα πάντα. Από πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες μέχρι ταβέρνες, εστιατόρια, καταστήματα και ιατρικές υπηρεσίες. Η ανάπτυξη του Σιδαρίου οφείλεται κυρίως στις υπέροχες παραλίες του. Οι τρεις κύριες παραλίες προσελκύουν τη μεγαλύτερη μερίδα των επισκεπτών.

Επίσης η μεγαλύτερη παραλία είναι αμμώδης με ρηχά νερά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Οι άλλες δύο, περιτριγυρισμένες από βραχώδεις σχηματισμούς, προσφέρουν μια σχεδόν εξωπραγματική ομορφιά και αποτελούν πόλο έλξης για τους πιο φανατικούς λάτρεις της περιοχής.

Μία από αυτές τις παραλίες είναι το Κανάλι της Αγάπης ή Canal d’Amour. Αυτή η μοναδική παραλία,  στο βορειότερο άκρο της Κέρκυρας, έχει δημιουργηθεί εδώ και αιώνες. Από την αέναη δράση του νερού και του αέρα.

Χορηγούμενο

Επιπλέον στο βάθος του καναλιού υπάρχει μια μικρή αμμώδης παραλία που μπορεί να φιλοξενήσει μόνο λίγες παρέες. Και είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια από το υπαίθριο πάρκινγκ του οικισμού. Για να την απολαύσετε πλήρως, καλό είναι να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Και να έχετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα για να εξερευνήσετε τις μικρές σπηλιές κατά μήκος του βραχώδους σχηματισμού.

Ωστόσο ο μύθος για το Κανάλι της Αγάπης λέει ότι στην παραλία αυτή γεννιούνται οι πιο δυνατοί έρωτες. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι τα ζευγάρια που βουτούν στα νερά του καναλιού δεν θα χωρίσουν ποτέ, ενώ οι ελεύθεροι που κολυμπούν μέχρι την άκρη του κόλπου θα βρουν το άλλο τους μισό. Για να ενισχύσουν αυτόν τον μύθο, πολλοί επισκέπτες ρίχνουν κέρματα στο νερό.

Σιδάρι

Η περιοχή Σιδάρι απέχει 38 χιλιόμετρα από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, περίπου μία ώρα με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Για εκείνους που επιλέγουν να μείνουν εκεί για τις εξορμήσεις τους στο νησί, το Σιδάρι προσφέρει τα πάντα που μπορεί να χρειαστεί ένας ταξιδιώτης. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός καλό είναι να κάνετε κράτηση για κατάλυμα εκ των προτέρων. Ειδικά κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο:

Χορηγούμενο


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button