ΚΟΣΜΟΣ

Αρχιεπίσκοπος που χαρακτήρισε τον Πάπα Φραγκίσκο «Υπηρέτη του Σατανά», αφορίστηκε από το Βατικανό

Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Χορηγούμενο

Ένας Ιταλός αρχιεπίσκοπος, γνωστός ως ένθερμος αντίπαλος του Πάπα Φραγκίσκου, αποκλείστηκε από το Βατικανό. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του. Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κρίθηκε ένοχος για σχίσμα, σημαίνοντας ότι έχει αποκοπεί από την Καθολική Εκκλησία. Μετά από πολλά χρόνια διαφωνιών με τον Πάπα.

Ο 83χρονος αρχιεπίσκοπος, που ήταν πρώην παπικός απεσταλμένος στην Ουάσιγκτον από το 2011 έως το 2016, είχε δηλώσει δημοσίως ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα έπρεπε να παραιτηθεί. Τον κατηγόρησε για αίρεση και επέκρινε τις θέσεις του, ειδικότερα σχετικά με τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή.

Χορηγούμενο

Επίσης το Βατικανό τον απέρριψε το 2018, όταν ισχυρίστηκε ότι ο Πάπας γνώριζε για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από Αμερικανό καρδινάλιο και δεν ενήργησε. Η κατηγορία απορρίφθηκε από το Βατικανό, αλλά ο Βιγκάνο συνέχισε να παραμένει σε δημόσια αντίθεση με τον Πάπα.

Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, είχε συνδεθεί με αμερικανούς συνωμοσιολόγους, κατηγορώντας τα εμβόλια Covid. Και ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ένα «παγκοσμιοποιημένο» και «αντιχριστιανικό» σχέδιο από τον ΟΗΕ. Και άλλες ομάδες – δύο θέματα γνωστά στους συνωμοσιολόγους.

Ακόμη την Παρασκευή, το δογματικό γραφείο του Βατικανού ανακοίνωσε ότι η άρνησή του να υποταχθεί στον Πάπα ήταν ξεκάθαρη από τις δημόσιες δηλώσεις του. Ο αρχιεπίσκοπος απάντησε με μια ανάρτηση στο Χ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως επιβεβαίωση της Καθολικής Πίστης που δηλώνει να τηρεί.

Χορηγούμενο

Επιπλέον στην ανάρτησή του, αποκήρυξε και καταδίκασε τον Πάπα Φραγκίσκο, χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει βρεθεί σε σύγκρουση με την παραδοσιακή φράξια των Καθολικών. Υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των μειονοτήτων και καταδικάζοντας τις υπερβολές του καπιταλισμού


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button