ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σε εξέλιξη οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών – Τα πιθανά αποτελέσματα

Σε μια αναμέτρηση που θεωρείται ιστορική

Χορηγούμενο

Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη μητροπολιτική Γαλλία στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας), για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Σε μια αναμέτρηση που θεωρείται ιστορική. Η Μαρίν Λεπέν είναι υποψήφια να αναδειχθεί νικήτρια, αν και υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την απόκτηση απόλυτης πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση. Και τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι Γάλλοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα στις μεγάλες πόλεις και μέχρι τις 20:00 σε αστικά κέντρα, με τα πρώτα αποτελέσματα να ανακοινώνονται σύντομα μετά. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι υψηλή, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο του πρώτου γύρου (66,7%).

Χορηγούμενο

Εχθές ξεκίνησε η ψηφοφορία στα υπερπόντια εδάφη και στην Αμερική. Με τις αρχές να είναι επί ποδός για την πιθανότητα επεισοδίων απόψε. Με 30.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή, 5.000 από αυτούς στο Παρίσι.

Τα δύο πιθανά σενάρια – μια κυβέρνηση με την εθνοσκεπτικιστική Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν ή ένα μεικτό κοινοβούλιο – θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο φόβος για ένα κοινοβούλιο υπό τον έλεγχο της Εθνικής Συσπείρωσης θα μπορούσε να περιορίσει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Μακρόν. Συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών δαπανών της ΕΕ και της παρουσίας των γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Δείτε LIVE εικόνα:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button