ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη: Πέθανε ο παραγωγός των ταινιών Avatar και Τιτανικός

Απεβίωσε μετά από έναν χρόνο μάχης με τον καρκίνο

Χορηγούμενο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός Θλίψη: Πέθανε ο παραγωγός των ταινιών Avatar και Τιτανικός, γνωστός για τις εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες όπως ο Τιτανικός και το Avatar, πέθανε σε ηλικία 63 ετών. Ο Λαντάου, που είχε μακροχρόνια συνεργασία με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον. Απεβίωσε την Παρασκευή μετά από έναν χρόνο μάχης με τον καρκίνο.

 

Χορηγούμενο

Η αδερφή του, Τίνα, επιβεβαίωσε τον θάνατό του μέσω social media, γράφοντας: «Η καρδιά μου είναι ραγισμένη. Αλλά γεμάτη περηφάνια και ευγνωμοσύνη για την υπέροχη ζωή και την αγάπη που μου έδωσε».

Γιος των παραγωγών Έλι και Έντι Λαντάου, ο Τζον είχε εργαστεί ως στέλεχος στην 20th Century Fox. Επιβλέποντας ταινίες όπως «Ο τελευταίος των Μοϊκανών» και το Die Hard 2. Μαζί με τον Κάμερον, βοήθησε στη δημιουργία του Τιτανικού το 1997. Της πρώτης ταινίας που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Οι επόμενες ταινίες Avatar και η συνέχειά τους Avatar: The Way of Water, κυκλοφόρησαν το 2009 και το 2022, καταρρίπτοντας τα ρεκόρ του Τιτανικού. Ο Λαντάου συμμετείχε επίσης στην παραγωγή άλλων επιτυχημένων ταινιών. Όπως το «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και ο Ντικ Τρέισι.

Χορηγούμενο

Ο Τζέιμς Κάμερον, αντιδρώντας στον θάνατο του Λαντάου, δήλωσε στο Hollywood Reporter: «Ένας σπουδαίος παραγωγός και ένας σπουδαίος άνθρωπος μας άφησε». «Ο Τζον Λαντάου πίστευε στο όνειρο του κινηματογράφου. Πίστευε ότι η ταινία είναι η απόλυτη ανθρώπινη μορφή τέχνης. Και για να κάνεις ταινίες πρέπει πρώτα να είσαι ο ίδιος άνθρωπος» πρόσθεσε ο Κάμερον.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button