ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Αυτοκτόνησε ρομπότ!

Ήταν δημοτικός υπάλληλος και έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό στο κλιμακοστάσιο!

Χορηγούμενο

Απίστευτο: Αυτοκτόνησε ρομπότ! Ήταν δημοτικός υπάλληλος και έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό στο κλιμακοστάσιο!

Απίστευτο: Αυτοκτόνησε ρομπότ – Μια ασυνήθιστη υπόθεση αυτοκτονίας διερευνάται στη Νότια Κορέα. Την Τετάρτη (26 Ιουνίου), το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκούμι ανακοίνωσε ότι το πρώτο ρομπότ με διοικητικά καθήκοντα τέθηκε εκτός λειτουργίας, αφού έπεσε από τις σκάλες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για την «πρώτη αυτοκτονία ρομπότ στη χώρα».

Το ρομπότ βρέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από πτώση από κλιμακοστάσιο ύψους δύο μέτρων την περασμένη εβδομάδα. Μάρτυρες ανέφεραν ότι το ρομπότ «έκανε κύκλους γύρω από ένα σημείο σαν να υπήρχε κάτι εκεί» πριν πέσει, αλλά η ακριβής αιτία της πτώσης παραμένει υπό διερεύνηση, δήλωσε ένας αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χορηγούμενο

«Τα κομμάτια του έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία», αν ο αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι το ρομπότ «βοηθούσε στις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων, τη διαφημιστική προώθηση της πόλης και την πληροφόρηση» των κατοίκων της περιοχής.

Delivery πίτσας με μηχανάκια τέλος-Νέα αυτόνομα ρομπότ θα κάνουν την παράδοση!

«Ήταν επίσημο μέλος του Δημαρχείου, ένας από εμάς», δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος, που φάνηκε να λυπάται για τον «ξαφνικό θάνατο» του ρομπότ. «Λειτουργούσε υποδειγματικά». Πάντως, οι τίτλοι των τοπικών ΜΜΕ αμφισβήτησαν ή ειρωνεύτηκαν «την αυτοκτονία» του ρομπότ μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, λέγοντας: «Γιατί το έκανε ο επιμελής υπάλληλος;» ή ρωτώντας «ήταν πολύ σκληρή η δουλειά για το ρομπότ;»

Χορηγούμενο

Γάμος χωρίς παπά; Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη αντικατέστησε τον ιερέα! (Βίντεο)

Τοποθετημένο τον Αύγουστο του 2023, το ρομπότ ήταν ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στην πόλη.

Κατασκευασμένο από την Bear Robotics, μια startup από την Καλιφόρνια που ειδικεύεται σε ρομπότ-σερβιτόρους, το ρομπότ εργαζόταν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και είχε τη δική του κάρτα υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας.

Σε αντίθεση με άλλα ρομπότ που συνήθως μπορούν να λειτουργούν μόνο σε έναν όροφο, το ρομπότ του Δημοτικού Συμβουλίου Γκούμι μπορούσε να καλέσει έναν ανελκυστήρα και να μετακινηθεί μόνο του μεταξύ των ορόφων.

Ανακάλυψη «βόμβα»: Οι Αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν πρώτοι ρομπότ για σεξ!

Οι Νοτιοκορεάτες είναι από τους πιο ενθουσιώδεις χρήστες ρομπότ στον κόσμο.

Η χώρα έχει την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ παγκοσμίως, με ένα βιομηχανικό ρομπότ για κάθε 10 εργαζόμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκούμι δεν σκοπεύει επί του παρόντος να “υιοθετήσει” δεύτερο ρομπότ-υπάλληλο, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button