ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μοναδικά οφέλη της κολύμβησης για τη σωματική υγεία

Το κολύμπι είναι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μια από τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες του καλοκαιριού!

Χορηγούμενο

Το κολύμπι είναι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μια από τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες του καλοκαιριού. Η άμεση επαφή με τη θάλασσα, η χαλάρωση και η δροσιά βοηθούν να ξεχάσεις τα καθημερινά προβλήματα. Ωστόσο, τα οφέλη της κολύμβησης δεν περιορίζονται μόνο στην ψυχική υγεία. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γυμναστές και επιστήμονες φυσικής αγωγής εξηγούν ότι το κολύμπι προσφέρει σημαντικά οφέλη στο σώμα. Από την ισορροπημένη εκγύμναση όλων των μυών μέχρι την αποτροπή καρδιαγγειακών παθήσεων. Το κολύμπι αποτελεί μια απαραίτητη άσκηση για το καλοκαίρι. Ας δούμε αναλυτικά τα κυριότερα οφέλη:

Χορηγούμενο

Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα: Είτε κάνεις πρόσθιο, είτε πεταλούδα, είτε ελεύθερο, το κολύμπι ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος. Επιπλέον η αντίσταση του νερού καθιστά την κίνηση πιο απαιτητική, με αποτέλεσμα μια 30λεπτη προπόνηση στο νερό να ισοδυναμεί με 45 λεπτά άσκησης στη στεριά.

Προσφέρει γενική ευεξία: Μόλις 30 λεπτά κολύμβησης, τρεις φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να σε διατηρήσουν σε φόρμα και να βελτιώσουν τη διάθεσή σου. Το κολύμπι στη θάλασσα με φίλους είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό.

Διώχνει το άγχος: Η ζωή σήμερα είναι γεμάτη άγχη και εντάσεις. Το κολύμπι είναι η ιδανική καλοκαιρινή λύση, καθώς σύμφωνα με έρευνες, η τακτική κολύμβηση μειώνει τα επίπεδα άγχους και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε χαλαρό κολύμπι αντί για έντονη άσκηση.

Χορηγούμενο

Καίει θερμίδες:

Το κολύμπι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καύσης θερμίδων. Μια χαλαρή κολύμβηση μπορεί να κάψει πάνω από 200 θερμίδες σε μόλις μισή ώρα. Διπλάσιες από αυτές που καίγονται με το περπάτημα.

Μειώνει τον κίνδυνο παθήσεων:

Το κολύμπι αποτελεί εξαιρετική cardio άσκηση, που ακόμα και με 30 λεπτά την εβδομάδα μπορεί να σε προφυλάξει από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.

Ενδυναμώνει το σώμα:

Επίσης το νερό μειώνει τις τριβές που υπάρχουν στη στεριά, κάνοντας το κολύμπι ιδανικό για όσους αναρρώνουν από τραυματισμούς. Είναι μια εξαιρετική άσκηση για να παραμείνεις δραστήριος χωρίς πόνο.

Άσκηση χωρίς ιδρώτα:

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα όταν γυμνάζεσαι το καλοκαίρι είναι ο ιδρώτας. Με το κολύμπι, αυτή η δυσάρεστη αίσθηση εξαφανίζεται, επιτρέποντάς σου να ασκείσαι δροσερά και άνετα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button