EΛΛΑΔΑ

Ανανεώνονται όλα τα σχολικά βιβλία και εισάγεται το «πολλαπλό βιβλίο» από το 2025!

Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2025

Χορηγούμενο

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε στο MEGA την ανανέωση όλων των σχολικών βιβλίων και την εισαγωγή του “πολλαπλού βιβλίου” στην εκπαίδευση. Επιτρέποντας στους καθηγητές να επιλέγουν από έναν κατάλογο συγκεκριμένων βιβλίων για τη διδασκαλία του μαθήματος, πάντα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος σπουδών. Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2025. Eνώ η έγχαρτη μορφή τους θα εισαχθεί το 2026.

 

Χορηγούμενο

Ωστόσο ο κ. Πιερρακάκης μίλησε επίσης για τον διορισμό 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών και την ιδιαιτερότητα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τονίζοντας την κυβερνητική πρόθεση να μειωθεί η αναλογία μόνιμων εκπαιδευτικών προς αναπληρωτές στο 50%. Υπεραμύνθηκε της προτεραιότητας των διορισμών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για φέτος. Eπισημαίνοντας ότι στην επόμενη περίοδο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει προτεραιότητα.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, αρχίζοντας από το Νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στο Λύκειο, και θα συνοδεύονται από βελτιώσεις στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων χωρίς να θιγεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας τους. Οι αλλαγές αυτές θα ακολουθήσουν τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για να συμβαδίσει η ελληνική εκπαίδευση με τα παγκόσμια δεδομένα. Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ψηφιακό φροντιστήριο. Και στην εισαγωγή του “ζωντανού φροντιστηρίου” στο Λύκειο με ερωτήσεις και καθηγητές.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία των υποδομών, αναφέροντας ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών αναζητείται χρηματοδότηση για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Ώστε η εκπαίδευση να προχωρήσει τεχνολογικά χωρίς να υπάρχουν κτίρια με προβλήματα.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button