EΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε η δημοσιογράφος Αθανασία Συγγελάκη

Δημοσιογράφος που διακρίθηκε ως ανταποκρίτρια σε κορυφαία Μέσα

Χορηγούμενο

Η Αθανασία Συγγελάκη, δημοσιογράφος που διακρίθηκε ως ανταποκρίτρια σε κορυφαία Μέσα, αποχαιρέτησε τη ζωή με συναισθηματική εκφραστικότητα. Και θαυμασμό από το γιο της, Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη.

Στην πρώτη της ζωή, αγάπησε το θέατρο και συνεργάστηκε με κορυφαίους θιάσους όπως οι Αλεξανδράκης, Βανδής, Βεργής και το Εθνικό. Συμμετέχοντας σε δεκάδες θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Δάσκαλός της στο Θέατρο Τέχνης ήταν ο Κάρολος Κουν.

Στη δεύτερη της ζωή, αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία, υπηρετώντας ως ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 2, του BBC και της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle στη Ρώμη. Συνεργάστηκε επίσης με την Rai, ενώ η συμβολή της ως ηθοποιός και σε ξένες εκπομπές αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Χορηγούμενο

Της οφείλω πολλά. Από τη στήριξή της στα ελληνικά μου, μέχρι την επαγγελματική μου πορεία και μια μεγάλη αρχή, που τη χαρακτήριζε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο: την ηθική υποχρέωση να υπερασπίζεται τον ασθενέστερο, τον ξεχασμένο, αυτόν που δεν έχει υλικό αντάλλαγμα να προσφέρει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το κόστος.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button