ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Ο γυναικοκατακτητής που δεν παντρεύτηκε ποτέ και ο τραγικός θάνατος

Οι συγκλονιστικές πτυχές της άγνωστης ζωής του

Χορηγούμενο

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Ο γυναικοκατακτητής που έμεινε ανύπαντρος και ο τραγικός θάνατος – Συγκλονιστικές πτυχές της άγνωστης ζωής του

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Ο γυναικοκατακτητής που έμεινε ανύπαντρος και ο τραγικός θάνατος – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1912 στο Διακοφτό Αχαΐας και απεβίωσε στις 13 Απριλίου 1984. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή ως ιππότης στον “Βασιλιά Ληρ”. Παρέμεινε στο Εθνικό Θέατρο μέχρι το 1941 και κατά τη διάρκεια των 46 χρόνων της καριέρας του, συμμετείχε σε πολλούς μεγάλους θιάσους της εποχής.

Η σπουδαία πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1947 στην ταινία «Τα Παιδιά της Αθήνας». Συνολικά, συμμετείχε σε 136 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Η βίλα των οργίων», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται», «Φουσκοθαλασσιές» και «Ο Κύριος Πτέραρχος». Η τελευταία του ταινία ήταν το «Ταξίδι στα Κύθηρα». Στην τηλεόραση, ο ρόλος του κυρ-Γιώργη στο «Λούνα-Παρκ» τον έκανε δημοφιλή στο κοινό. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος, καθώς δεν είχε παντρευτεί ποτέ… Και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του λίγες ημέρες μετά το θάνατό του.

Χορηγούμενο

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην πρώτη γραμμή στον πόλεμο του ’40: «Πολεμούσαμε με πέτρες…»

Οι κρυφές φιλανθρωπίες

Ο Δήμος Διακοπτού τοποθέτησε την προτομή του στην παραλία προς τιμήν του. Παράλληλα, ο Παπαγιαννόπουλος έκανε πολλές φιλανθρωπίες στην περιοχή καταγωγής του, αν και αυτές δεν ήταν ευρέως γνωστές. Το 1968, τιμήθηκε με το βραβείο των Ελλήνων κριτικών για την ταινία «Το κανόνι και το αηδόνι».

Ο γυναικοκατακτητής που έμεινε ανύπαντρος

Παρόλο που δεν ήταν ζεν πρεμιέ, είχε πάντα επιτυχία στις γυναίκες. Ο ανιψιός του, Τάκης Βλαστός, ανέφερε ότι συνήθιζε να λέει αστειευόμενος πως κάθε τρίχα από την καράφλα του αντιπροσώπευε και μια ικανοποιημένη γυναίκα. Ωστόσο, υπήρξε μια γυναίκα, η Άννα Καλουτά, την οποία δεν κατάφερε να κατακτήσει, παρότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της, επειδή εκείνη είχε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Χορηγούμενο

Παρά τους πολλούς δεσμούς του, ο Παπαγιαννόπουλος δεν παντρεύτηκε ποτέ… Συχνά αστειευόμενος ότι το ροχαλητό του θα ήταν ανυπόφορο για οποιαδήποτε γυναίκα. Οι ανιψιές του, όπως τις αποκαλούσε, ήταν στην πραγματικότητα νεαρές συντρόφοι του… Και προσπαθούσε πάντα να κρατάει τις σχέσεις του μακριά από τη δημοσιότητα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά τους.

Μεγαλώνοντας, ο Παπαγιαννόπουλος στράφηκε στις νεότερες γυναίκες, παρουσιάζοντάς τες μάλιστα ως ανιψιές του. Συχνά βοηθούσε τις νέες ηθοποιούς ζητώντας μικρούς ρόλους για εκείνες. Μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέμεινε διακριτικός για τις προσωπικές του σχέσεις… Κάνοντας μάλιστα όλους όσους τον γνώριζαν να τον θυμούνται ως έναν γνήσιο τζέντλεμαν.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button