EΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: Σοκάρουν τα τελευταία λόγια της Αρετής πριν τη δολοφονία της!

«Έχει όπλο... θα με σκοτώσει»!

Χορηγούμενο

Αμφιλοχία: Σοκάρουν τα τελευταία λόγια της Αρετής πριν τη δολοφονία της από τον εν διαστάσει σύζυγό της! «Έχει όπλο… θα με σκοτώσει»!

Αμφιλοχία: Σοκάρουν τα τελευταία λόγια της Αρετής πριν τη δολοφονία – “Είμαι η Αρετή […] έχει όπλο, θα με σκοτώσει!” φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια της άτυχης 36χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στην Αμφιλοχία, ενώ επικοινωνούσε στο τηλεφωνο με την αστυνομία, σύμφωνα με το Mega.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο του MEGA, o 43χρονος δράστης σκότωσε την Αρετή και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Χορηγούμενο

Νωρίτερα, ανακοίνωση σχετικά με καταγγελίες για τη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, εξέδωσε η Ελληνική Aστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Χορηγούμενο

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.

Χορηγούμενο

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Τα άγρια μυστικά και οι σκοτεινές πτυχές της τραγωδίας

Η αστυνομία του είχε πάρει την καραμπίνα σε προηγούμενο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και του την επέστρεψε 15 ημέρες μετά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης της γυναικοκτονίας χρησιμοποίησε για τον φόνο της 36χρονης καραμπίνα που ναι μεν διατηρούσε νόμιμα, ωστόσο του είχε αφαιρεθεί από την αστυνομία στις 12 Μαΐου όταν η σύζυγός του τον είχε καταγγείλει στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία. 15 ημέρες αργότερα, το κυνηγετικό όπλο του επεστράφη και, τελικά, τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου ήταν με αυτό που σκότωσε την άτυχη μητέρα.

Δυο μέρες πριν τη γυναικοκτονία η 36χρονη τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία

Η 36χρονη, δύο μέρες νωρίτερα τη δολοφονία της, είχε υποβάλει μηνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για πράξεις που έγιναν την Τετάρτη (10/7) στην Αμφιλοχία. Δεν κατέστη, όμως, τότε δυνατή η σύλληψη του δράστη στα όρια του αυτοφώρου. Ακόμα, η γυναίκα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή ούτε panic button. Τέλος, ο δράστης διέμενε στο σπίτι του πατέρα του.

Η μητέρα της άτυχης 36χρονης σε δηλώσεις της στην ERTNews, μίλησε για τη ζήλια του 43χρονου για την κόρη της, με την οποία ήταν μαζί από τα 16 της.

Χορηγούμενο

Απείλησε την 36χρονη με τη ζωή της κόρης τους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 43χρονος γυναικοκτόνος και αυτόχειρας μπήκε στο σπίτι με κλειδιά που είχε στις 4 το πρωί. Εκεί βρισκόταν μόνη της η 13 ετών κόρη τους, καθώς ο γιος τους ήταν ήταν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

Ο 43χρονος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός εαυτού. Μάλιστα, φέρεται να απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του, λέγοντάς της πως αν δεν πήγαινε αμέσως στο σπίτι θα σκότωνε την κόρη τους. “Ελα, αλλιώς θα τη σκοτώσω”, φέρεται να είπε.

Οταν η 36χρονη επέστρεψε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι ο 43χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη πρώτα στο παρμπρίζ και στη συνέχεια από το παράθυρο του συνοδηγού. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Σημειώνεται πως αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος ήταν και ο κουμπάρος του ζευγαριού, τον οποίο είχε καλέσει νωρίτερα στο τηλέφωνο η 13χρονη.

Το θύμα είχε υποβάλει μήνυση την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button