EΛΛΑΔΑ

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Ιουλίου- Χρόνια Πολλά!

Του Οσίου Δίου και της Οσίας Μακρίνας, αδελφής του Μεγάλου Βασιλείου

Χορηγούμενο

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εορτολόγιο του 2024 τιμά τη μνήμη του Οσίου Δίου και της Οσίας Μακρίνας, αδελφής του Μεγάλου Βασιλείου. Γιορτάζουν οι:

Γαρυφαλλιά
Διός, Δίας

Χορηγούμενο

Η Αγία Μακρίνα, προικισμένη με πνευματικά και σωματικά χαρίσματα από τον Θεό, ήταν η μεγαλύτερη αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης. Ανατράφηκε από την ευσεβή μητέρα της, Εμμέλεια, σύμφωνα με τις διδαχές του Ευαγγελίου. Ως ενήλικη, αφιερώθηκε στις αγαθοεργίες και στην ανατροφή των αδελφών της. Συμβάλλοντας σημαντικά στην πνευματική τους ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι ήταν μνηστευμένη, ο αρραβωνιαστικός της πέθανε. Τότε, μαζί με τη μητέρα της, αποσύρθηκε σε γυναικεία μονή.

Στη μονή, η ζωή της Μακρίνας ήταν αφιερωμένη στη μελέτη των Γραφών, την προσευχή και τις αγαθοεργίες. Ακολουθούσε πιστά τις διδαχές του Θεού, οι οποίοι προτρέπουν τους ανθρώπους να αγαθοεργούν, να πλουτίζουν σε καλά έργα, να μοιράζονται τα αγαθά τους και να είναι καταδεκτικοί, χτίζοντας έτσι ένα στέρεο θεμέλιο για την αιώνια ζωή (Α’ προς Τιμόθεον, στ’ 18).

Αυτός ήταν και ο τρόπος που έζησε και ολοκλήρωσε τη ζωή της η Αγία Μακρίνα.

Χορηγούμενο

Απολυτίκιο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button