ΚΟΣΜΟΣ

Αστροναύτης μοιράζεται τη συγκλονιστική του εμπειρία από τη Γη: “Ο ίδιος ο πλανήτης είναι ο…”

Ποιο συναίσθημα που σας προκαλούσε αυτή η θέα;

Χορηγούμενο

Έχετε αναρωτηθεί πώς ποτέ δεν βλέπετε τη Γη από το διάστημα; Ποιο συναίσθημα που σας προκαλούσε αυτή η θέα; Η συνειδητοποίηση της μικρότητας μας μπροστά στην απεραντοσύνη του σύμπαντος; Ο Mike Massimino, ένας αστροναύτης, μοιράζεται τις σκέψεις του. Από αυτήν ακριβώς την εμπειρία σε μια ομιλία του στο APB Speakers.

Περιγράφει τη δική του εντύπωση όταν αντίκρισε τη Γη από το διάστημα. Στην αρχή, αναφέρει: «Στην πρώτη μου αποστολή στο διάστημα, δεν παρατήρησα πολύ γύρω μου. Απλώς έκανα τη δουλειά μου. Ήξερα ότι η Γη ήταν εκεί, την κοίταξα λίγο, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία». “Ήταν μόνο στη δεύτερη αποστολή μου που ένιωσα πιο άνετα να παρατηρήσω και να απολαύσω τη θέα.

Χορηγούμενο

Υπήρξε μια στιγμή κατά την οποία ήμασταν μπροστά από το πρόγραμμα και ο συνεργάτης μου είχε μείνει λίγο πίσω, οπότε περίμενα λίγα λεπτά και είχα την ευκαιρία να κοιτάξω με περισσότερη προσοχή”. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα βλέποντας τη Γη από το διάστημα ήταν: ‘Αυτό είναι τόσο όμορφο για ανθρώπινα μάτια. Δεν θα έπρεπε να δούμε κάτι τέτοιο – είναι ένα μυστικό’. Και στη συνέχεια, γύρισα το κεφάλι μου προς την άλλη κατεύθυνση και σκέφτηκα: ‘Είσαι τρελός. Πότε θα ξαναδείς κάτι σαν κι αυτό;’. Έτσι, ξανακοίταξα.

Η ομορφιά του πλανήτη μας ήταν τόσο έντονη για εμένα. Εξεπλάγην και ένιωσα ένα δάκρυ να αρχίζει να σχηματίζεται». Συνεχίζει: «Όταν κοιτάξα ξανά, σκέφτηκα: ‘Αυτή πρέπει να είναι η θέα από τον παράδεισο, έτσι πρέπει να βλέπουν εκείνοι που βρίσκονται εκεί’. Το ξανασκέφτηκα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι ακόμα πιο όμορφο από οτιδήποτε δεν μπορούσε να δει κανείς στον παράδεισο. Ο ίδιος ο πλανήτης είναι ο παράδεισος. Είμαστε απίστευτα τυχεροί που ζούμε σε αυτόν. Δεν μπο

Ο Ron Garan, ένας άλλος αστροναύτης, μοιράζεται τη δική του εμπειρία όταν πρώτα είδε τη Γη από το διάστημα: «Την πρώτη φορά που είδα τη Γη από το διάστημα, συνειδητοποίησα ότι αυτό το λεπτό πέπλο γύρω από τη Γη είναι το μοναδικό πράγμα που κρατά. ζωντανούς όλους

Χορηγούμενο

Δείτε το βίντεο:


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button