Daily Mail: Ποιό μαγαζί της Μυκόνου «έκραξαν» για την ακρίβεια; «Οι απόλυτοι απατεώνες – Το πιάτο που κοστίζει όσο ένα ταξίδι»
Daily Mail: Ποιό μαγαζί της Μυκόνου «έκραξαν» για την ακρίβεια; Η εφημερίδα Daily Mail πραγματοποίησε επίσκεψη στο γνωστό εστιατόριο DK Oyster στη Μύκονο και κατέγραψε τις εμπειρίες της. Εκεί, τρία καβουροπόδαρα κοστίζουν 121 ευρώ, ενώ μια υπερβολικά βρασμένη γαρίδα χρεώνεται 87 ευρώ.
Η μπουκιά των 121 ευρώ!
Το ρεπορτάζ ξεκινά περιγράφοντας την εμπειρία του δημοσιογράφου από το γεύμα των τριών καβουροπόδαρων. Αν προσπαθήσεις επιμελώς να βγάλεις το κρέας από τα όστρακα των τριών ποδιών, μπορεί να καταφέρεις να φτιάξεις μια ολόκληρη μπουκιά. Αυτή η μπουκιά κοστίζει 121 ευρώ! Το κόστος περιλάμβανε και πουρμπουάρ, χωρίς να διευκρινίζεται το ποσό.
Γιατί η εφημερίδα επισκέφθηκε ξανά το εστιατόριο διαβόητο για τις εξωφρενικές τιμές του; Πρόσφατα, ένα ζευγάρι από τον Καναδά κατήγγειλε ότι πλήρωσε 400 ευρώ για μια μπύρα, ένα Aperol και μια ντουζίνα στρείδια. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό, όπως αναφέρεται παρακάτω.
Συναγερμός στη Μύκονο: Απειλητικά μηνύματα για βόμβες σε μαγαζιά!
Εστιατόριο που σε ξεγελάει
Ο δημοσιογράφος της Daily Mail επισκέφθηκε το εστιατόριο χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του και ζήτησε να καθίσει στην “αίθουσα”. Το πρώτο που εντυπωσιάζει είναι η απλότητα της διακόσμησης του εστιατορίου, που είναι απλώς μια βασική κατασκευή στην άκρη της παραλίας. Δεν υπάρχει μενού στην είσοδο.
Το προσωπικό του εστιατορίου δεν φοράει αυστηρά ενδύματα, όπως θα περίμενε κανείς από ένα τόσο ακριβό εστιατόριο. Αντίθετα, ένας υπάλληλος με ένα απλό, γκρι και φθαρμένο μπλουζάκι, τους εξυπηρέτησε.
Η πίεση για παραγγελία
Ο δημοσιογράφος και η παρέα του τράβηξαν κρυφά φωτογραφίες με το κινητό τους.
Παρήγγειλαν δύο μπύρες χωρίς να ελέγξουν πρώτα τις τιμές. Ο υπάλληλος τους ρώτησε αν προτιμούν μπύρα σε μπουκάλι ή από το βαρέλι και εκείνοι διάλεξαν από το βαρέλι. Τους σέρβιρε δύο τεράστια ποτήρια σε σχήμα μπότας που περιείχαν τουλάχιστον ένα λίτρο μπύρα το καθένα, η οποία σύντομα άρχισε να ζεσταίνεται.
Στη συνέχεια, ο “σερβιτόρος” τους έφερε το μενού και άρχισε να τους πιέζει επιτακτικά να κάνουν επιπλέον παραγγελίες.
Μύκονος: Τουρίστες μοιράζουν χρήματα σε παιδιά Ρομά (βίντεο)
Το πρόχειρο μενού
Το μενού δεν ήταν καλοδουλεμένο και όμορφα τυπωμένο, αλλά μια πλαστικοποιημένη σελίδα που περιλάμβανε τα διαθέσιμα πιάτα του μαγαζιού. Επιπλέον, φαινόταν ότι το μενού δεν το είχε συντάξει κάποιος με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς περιλάμβανε φράσεις όπως “παραρδέλες με κέικ σολωμού” και “τυρί κατσικίσιο ψωμομένο”.
Οι τιμές για τα φθηνά πιάτα!
Η πρώτη έκπληξη ήταν ότι τα βραστά λαχανικά κόστιζαν σχεδόν 20 ευρώ.
Η χωριάτικη σαλάτα έκανε 28,50 ευρώ και μια Cezar έφτανε τα 34,80 ευρώ.
Φαγητό που κοστίζει χρυσάφι
Για να απολαύσει κάποιος τις jumbo γαρίδες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η καθεμία κοστίζει 87,50 ευρώ.
Πόσο κοστίζουν τα κοψίδια αρνιού; Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μια συνηθισμένη ελληνική ταβέρνα στο Λονδίνο, τα παϊδάκια κοστίζουν γύρω στις 15 λίρες. Στο DK Oyster, όμως, το κιλό παϊδάκια χρεώνεται 285 ευρώ.
Αν αποφασίσετε να παραγγείλετε ένα ριμπάι στέικ, η τιμή του θα φτάσει τα 850 ευρώ το κιλό. Σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο Λονδίνο, το ribeye steak κοστίζει 130 ευρώ το κιλό. Στο DK Oyster πωλείται 6 φορές ακριβότερα.
Σάλος: Γνωστή Ελληνίδα επιχειρηματίας στη Μύκονο για βίζιτα-«μαμούθ»!
Το πιάτο που κοστίζει όσο ένα ταξίδι
Αν προσθέσετε φύλλα χρυσού και μαύρο χαβιάρι Μπελούγκα στο πιάτο σας, η τιμή φτάνει τα 1850 ευρώ το κιλό, που ισοδυναμεί με το κόστος μιας εβδομάδας διακοπών σε άλλο νησί, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων.
Ο αστακός κοστίζει 295 ευρώ το κιλό, και τα βασιλικά καβουροπόδαρα φτάνουν τα 385 ευρώ το κιλό.
Έτσι ξεγελάνε τον κόσμο!
Με μικρά γράμματα στο μενού αναφέρεται ότι όλες οι τιμές είναι για 100 γραμμάρια, αλλά η μίνιμουμ κατανάλωση είναι 480 γραμμάρια σε κάθε πιάτο.
Έτσι, μια μερίδα ριμπάι στέικ κοστίζει τουλάχιστον 408 ευρώ. Επίσης, οι τιμές για τα καβουροπόδαρα και τη γαρίδα που παρήγγειλαν ήταν διαφορετικές από αυτές που αναγράφονταν στον κατάλογο.
Τα καβουροπόδαρα εμφανίζονταν να κοστίζουν 38,50 ευρώ τα 100 γραμμάρια, αλλά με τη μίνιμουμ κατανάλωση των 480 γραμμαρίων, το πιάτο κόστισε 184,80 ευρώ.
Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν, διαπίστωσαν ότι για τα καβουροπόδαρα, τη γαρίδα, τις δύο μπύρες και το νερό, ο λογαριασμός ήταν 267 ευρώ. Επιπλέον, αργότερα ανακάλυψαν ότι το μενού ανέφερε πως τα πιάτα περιλάμβαναν και σαλάτα με φακές, η οποία όμως δεν τους σερβιρίστηκε ποτέ.
Όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις τιμές, ο υπεύθυνος απλώς τους έδειξε το μενού και τους έσπρωξε το POS.
Τι συμβαίνει με το TripAdvisor
Η Daily Mail αναφέρει ότι το TripAdvisor έχει προσθέσει προειδοποίηση κάτω από το όνομα του μαγαζιού, επισημαίνοντας τις καταγγελίες και τα ρεπορτάζ εναντίον του, καλώντας τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα, υπάρχουν ψεύτικες κριτικές που δίνουν 5 αστέρια στο DK Oyster για να αποτρέψουν την πτώση της βαθμολογίας του, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τις αληθινές κριτικές από πραγματικούς πελάτες.
Οι απόλυτοι απατεώνες
Ένας πελάτης στο TripAdvisor αναφέρει ότι πλήρωσε 152 ευρώ για δύο ποτά που νόμιζε ότι κόστιζαν 14 ευρώ το καθένα. Ένας άλλος πελάτης γράφει: “Αποφύγετέ το – 120 ευρώ για δύο ποτά. Η απόλυτη παγίδα για τους τουρίστες.”
Παρά τις καταγγελίες, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου συνεχίζουν τη λειτουργία τους χωρίς ανησυχία.
Τους βγήκε ξινή η Μύκονος: Είδαν την απόδειξη και έμειναν άφωνοι, πλήρωσαν ένα μηνιάτικο για δύο ποτά.
Μύκονος: Θέμα ξανά στα βρετανικά ΜΜΕ
Φέτος, το DK Oyster στη Μύκονο έγινε θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ λόγω νέων κριτικών στο… TripAdvisor για τις υψηλές τιμές του. Ένα ζευγάρι τουριστών καταγγέλλει πως εξαπατήθηκε από το εστιατόριο, το οποίο τους υποσχέθηκε δωρεάν πρόσβαση στις ξαπλώστρες της παραλίας αλλά στο τέλος τους χρέωσε για ποτά.
Μερικά από τα σχόλια τους
«Παρήγγειλα δύο ποτά που είδαμε στη συνέχεια ήταν 51 ευρώ το καθένα».
«Επιστρέψαμε στις ΗΠΑ και είχαμε χρέωση 876 δολάρια στον λογαριασμό μας. ΓΙΑ 2 ΠΟΤΑ!»
Δεν υπέγραψαν ποτέ για τίποτα ούτε έλαβαν έντυπο αντίγραφο απόδειξης.
«ΠΡΟΣΟΧΗ και αποφύγετε αυτό το μέρος!» τόνισε το ζευγάρι.
Νίκος Γρυπάρης: Ο «πρίγκιπας» της Μυκόνου των Caprice και Sea Satin στη δίνη των πλειστηριασμών
Τι απαντάει ο επικεφαλής του DK Oyster
Ο Δημήτριος Καλαμαράς, επικεφαλής του DK Oyster, υπερασπίστηκε τις υπέρογκες τιμές αναφέροντας: «Οι ξαπλώστρες μας διατίθενται με ελάχιστη κατανάλωση, ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να ελέγχουν το μενού πριν κάνουν τις παραγγελίες τους.
Τα μενού μας εμφανίζονται κοντά στην είσοδο, δείχνοντας τις τιμές των φαγητών και των ποτών για να ενημερώνονται οι επισκέπτες μας».
Ζήτησε από τον πελάτη που έκανε την αρνητική κριτική να επανεξετάσει τις σκληρές εκφράσεις και τις κατηγορίες, καθώς το εστιατόριο προσπαθεί να προσφέρει θετική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.
Η Daily Mail ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το… DK Oyster δέχεται κριτική για τις υψηλές τιμές του.
Χορηγούμενο