EΛΛΑΔΑ

Συναγερμός από τη Ματίνα Παγώνη: Ισχυρή σύσταση για τις διακοπές

Σαρώνει ξανά ο κορωνοϊός - Γέμισαν τα νοσοκομεία

Χορηγούμενο

Συναγερμός από τη Ματίνα Παγώνη: Ισχυρή σύσταση για τις διακοπές – Σαρώνει ξανά ο κορωνοϊός – Γέμισαν τα νοσοκομεία

Συναγερμός από τη Ματίνα Παγώνη: Ισχυρή σύσταση για τις διακοπές – Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προτρέπει τους πολίτες να υποβληθούν σε τεστ πριν αναχωρήσουν για διακοπές. Καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά: “Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε γύρω στα 187 κρούσματα, ενώ φέτος φτάσαμε τα 570, με 21 θανάτους”.

Χορηγούμενο

Η πρόεδρος εξήγησε ότι η αύξηση οφείλεται σε μια νέα μετάλλαξη του ιού. Και ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να κάνουν τεστ προτού αναχωρήσουν. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή μετάδοσης του ιού σε άλλους, ειδικά αν εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 64 ετών. Και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, καθώς ενδέχεται να χρειαστούν αντιικά φάρμακα αν νοσήσουν.

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι το στέλεχος FLiRT, που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή, είναι μεταδοτικό. Και προκαλεί ήπια συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό για 2-3 ημέρες.

Απίστευτος: Έκανε 217 φορές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού! – Σοκ στους επιστήμονες!

Χορηγούμενο

Η καθηγήτρια Γαρυφαλλιά Πουλάκου, παθολόγος-λοιμωξιολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Post Covid Ιατρείου, τόνισε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες 20 ημέρες, με σχεδόν κάθε σπίτι να έχει τουλάχιστον ένα κρούσμα. Αν και η πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ήπιες, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί, και οι κλίνες covid, που είχαν μειωθεί, είναι πλέον σχεδόν πλήρεις. Επίσης, υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις και διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button