EΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στα σχολικά βιβλία: Τέσσερις νέες εκδόσεις για τη νέα σχολική χρονιά

Χορηγούμενο

Τέσσερα νέα βιβλία θα εισαχθούν στη νέα σχολική χρονιά ως μέρος των επικείμενων αλλαγών.

Η Πληροφορική και η Λογοτεχνία στο Επίκεντρο

Η Πληροφορική βρίσκεται στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών αλλαγών, όπως αναμένεται. Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της Πληροφορικής και την ανάγκη για ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει σαφείς οδηγίες στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα. Για τη δημιουργία νέου ψηφιακού υλικού από την επόμενη σχολική χρονιά.

Χορηγούμενο

Ωστόσο «ο στόχος είναι η ενίσχυση της αλγοριθμικής σκέψης και η επικαιροποίηση του περιεχομένου. Καθώς τα υπάρχοντα βιβλία Πληροφορικής είναι ξεπερασμένα εδώ και δέκα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Δουκάκης.

Επιπλέον, προγραμματίζεται η ένταξη διδασκαλίας για ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Με τα προβλήματα διαδικτυακού εκφοβισμού, απάτης και επικοινωνίας με αγνώστους μέσω social media να είναι καθημερινά, το ΙΕΠ σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτό το θέμα στο πρόγραμμα σπουδών για να διασφαλίσει μια ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. «Ηθική και σωστή χρήση της τεχνολογίας είναι κρίσιμη σε μια εποχή που τα παιδιά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρονικές συσκευές», προσθέτει ο κ. Δουκάκης.

Επίσης σύμφωνα με τη στήλη «ΒΗΜΑτοδότης» της εφημερίδας «Το Βήμα», εκτός από τις υπόλοιπες αλλαγές που θα εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά, όπως η τιμωρία για αδικαιολόγητες απουσίες και η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Επίσης  θα υπάρξουν και νέες εκδόσεις για τέσσερα βιβλία: αυτά της Λογοτεχνίας, της Πληροφορικής. Της Δράσης Ενεργού Πολίτη και της Παιδαγωγικής.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button