EΛΛΑΔΑ

Αύξηση αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 31 Ιουλίου 2025

Χορηγούμενο

Οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ αυξήθηκαν κατά 14%. Φτάνοντας τις 4.146 για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις έχει λήξει και οι προσωρινοί πίνακες των επιλεγμένων, αναπληρωματικών και αποκλειόμενων βρεφών και νηπίων θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Χορηγούμενο

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 31 Ιουλίου 2025. Από τις 06:45 έως τις 16:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι σταθμοί απευθύνονται σε βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών, προσφέροντας καθημερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για την ομαλή ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξή τους.

Στην Αττική, οι σταθμοί λειτουργούν στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Χορηγούμενο

Ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, λειτουργούν σε πόλεις όπως Αγρίνιο, Άρτα, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κομοτηνή. Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ξάνθη, Πάτρα, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Σέρρες και Τρίκαλα.

Συνολικά, θα φιλοξενηθούν δωρεάν έως και 1.492 βρέφη και νήπια. Με τα κριτήρια επιλογής να βασίζονται σε οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Επίσης οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της ΔΥΠΑ δίνουν έμφαση στην ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα επιστημών όπως η ψυχολογία, η ιατρική και η παιδαγωγική.

Τα παιδαγωγικά προγράμματα στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων. Που μπορεί να προκύψουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων. Καθώς και στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.

Χορηγούμενο

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου παιδαγωγικού προσωπικού, εκπαιδεύονται στην υιοθέτηση υγιεινών επιλογών. Ενώ παράλληλα και οι γονείς εκπαιδεύονται μέσα από οργανωμένες συγκεντρώσεις και καθημερινές συζητήσεις.

Επιπλέον οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της ΔΥΠΑ καταβάλλουν συνεχή προσπάθεια να βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button