EΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Έρχονται βροχές και θερμικές καταιγίδες

Τι λένε Κολυδάς και Καλλιάνος; Αναλυτική πρόγνωση μέχρι το Σάββατο (27-7)

Χορηγούμενο

Προσοχή… Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Έρχονται βροχές και θερμικές καταιγίδες! Τι λένε Κολυδάς και Καλλιάνος; Αναλυτική πρόγνωση μέχρι το Σάββατο (27-7)

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Έρχονται βροχές και θερμικές καταιγίδες – Η αλλαγή του καιρού θα είναι αισθητή από τις επόμενες ώρες, και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 27/7, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Τρίτη 23/7, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ θα υπάρξει βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια με ένταση 3-5 μποφόρ, και από βόρειες στις υπόλοιπες περιοχές με την ίδια ένταση, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στις περισσότερες περιοχές, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 34-36 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 36-38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 33-35 στη νησιωτική χώρα, και τοπικά στους 36-38 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χορηγούμενο

Καλλιάνος: Αναμένονται θερμικές καταιγίδες

Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι ο καύσωνας θα υποχωρήσει για λίγο τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει έντονη μεταβολή και θα σημειωθούν καταιγίδες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, «από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, σηματοδοτώντας το τέλος του καύσωνα που διήρκεσε 15-16 ημέρες, και θα εμφανιστούν θερμικές καταιγίδες. Από το Σαββατοκύριακο και μετά, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι, αλλά όχι σε επίπεδο ισχυρού καύσωνα, φτάνοντας στους 36-38 βαθμούς Κελσίου».

Κολυδάς: Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει ότι παρότι τα ύψη υετού δεν θα είναι μεγάλα, χρειάζεται προσοχή στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. «Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική», τονίζει. «Παρότι τα ύψη υετού δεν είναι μεγάλα, χρειάζεται προσοχή αύριο Τρίτη στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη λόγω τοπικών μπουρινιών. Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική. Τα έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν πιθανώς και την Πέμπτη», ανέφερε ο κ. Κολυδάς.

Αποδείχθηκε: Αυτός ο καιρός μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό!

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Έρχονται βροχές και θερμικές καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση μέχρι το Σάββατο (27-7)

Ο καιρός την Τρίτη 23 Ιουλίου

Αλλαγή καιρού στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Αναμένεται βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Χορηγούμενο

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στις περισσότερες περιοχές. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στους 34-36 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 36-38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 33-35 στη νησιωτική χώρα, και τοπικά στους 36-38 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, με προσωρινή ενίσχυση από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Χορηγούμενο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, στη Θράκη βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33-34, στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36-38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν, με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 24 Ιουλίου

Αρχικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Ήπειρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά από 34-36 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 25 Ιουλίου

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα. Αναμένεται βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά στους 33-35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 26 Ιουλίου

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, τοπικά μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, και στις υπόλοιπες περιοχές 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 27 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο αρχικά 4-6 και βαθμιαία τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button