ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Σοκ: Φάλαινες όρκες βούλιαξαν σκάφος στη Μεσόγειο (βίντεο)

Απίστευτος εφιάλτης δύο μόλις μίλια από τις ακτές

Χορηγούμενο

Απίστευτος εφιάλτης δύο μόλις μίλια από τις ακτές – Απίστευτος εφιάλτης δύο μόλις μίλια από τις ακτές

Σοκ: Φάλαινες όρκες βούλιαξαν σκάφος στη Μεσόγειο – Βρίσκονταν μόλις δύο μίλια από τις ακτές της Ισπανίας όταν ένα ισπανικό ναυαγοσωστικό σκάφος ευτυχώς τους διέσωσε από το πληγωμένο πλοίο, λίγα λεπτά πριν αυτό βυθιστεί 130 πόδια κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου.

Όρκες επιτέθηκαν ανελέητα σε ένα σκάφος σε μια «τρομακτική» δίωρη επίθεση την Τετάρτη, η οποία σταμάτησε μόνο όταν το σκάφος, αξίας 128.680 ευρώ, βυθίστηκε στον πυθμένα της Μεσογείου.

Χορηγούμενο

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

«Ενώ κοίταζα γύρω από το σκάφος για να δω αν μπορούσα να δω κάτι – έτρεχα με περίπου 5 με 6 κόμβους – χτυπήθηκε ξανά», θυμήθηκε ο Πάουελ.

«Στο δεύτερο χτύπημα, κοίταξα πάνω από το πίσω μέρος του σκάφους και είδα το σκοτεινό σχήμα μιας φάλαινας δολοφόνου στο νερό».

Χορηγούμενο

Το κοπάδι των πέντε φαλαινών αρχικά στόχευσε το πηδάλιο… Με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να χάσει την ικανότητά του να στρίψει μετά από περίπου 15 χτυπήματα.

Στη συνέχεια, οι όρκες διασκορπίστηκαν και κάθε μία επικεντρώθηκε σε διαφορετικό μέρος του εξωτερικού του σκάφους, όπως η καρίνα και η πρύμνη.

Μια Ανατριχιαστική Στιγμή: Όρκα σκότωσε ένα καρχαρία σε δύο λεπτά! (Βίντεο)

«Έκαναν κύκλους. Ήταν σαν να βλέπεις λύκους να κυνηγούν», δήλωσε ο Πάουελ.

Χορηγούμενο

«Ερχόντουσαν με τη σειρά – μερικές φορές δύο έρχονταν ταυτόχρονα και το χτυπούσαν. Οπότε προφανώς ήταν αρκετά τρομακτικό».

Χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι το σκαρί να υποκύψει τελικά στην πίεση των φαλαινών και να σπάσει… Προκαλώντας την εισροή νερού στον κύριο χώρο διαβίωσης του Bonhomme William.

Το Bonhomme William / (marinetraffic.com)

Πανικός: Τεράστια φάλαινα δίπλα σε ιστιοπλοϊκό σε ελληνική ακτή! (Βίντεο)

Αν και βρίσκονταν μόλις δύο μίλια από τις ακτές της Ισπανίας και το πλήρωμα κάλεσε για βοήθεια μέσω ασυρμάτου αμέσως μόλις άρχισε η επίθεση, χρειάστηκαν δύο ώρες μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Χορηγούμενο

Ο Πάουελ, ο οποίος έχασε το ταξίδι γενεθλίων του και το πολυτελές σκάφος του, δήλωσε ότι δοκίμασε τα πάντα… Από το να ρίξει κροτίδες στο νερό μέχρι να σβήσει τη μηχανή, για να αποτρέψει την επίθεση.

«Ήταν μια πολύ παρατεταμένη επίθεση και πραγματικά η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν αυτή που με εξέπληξε», είπε.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι όρκες στοχεύουν τα σκάφη για διασκέδαση.

«Είναι θέμα χρόνου να πυροβολήσει κάποιος μια από αυτές τις φάλαινες-δολοφόνους», προειδοποίησε δυσοίωνα ο Πάουελ.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button