ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σελίν Ντιόν: Η συγκλονιστική ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης» που ερμήνευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο άγνωστος έρωτας και ο σκληρός πυγμάχος

Χορηγούμενο

Σελίν Ντιόν: Η συγκλονιστική ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης» που ερμήνευσε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων – Ο άγνωστος έρωτας και ο σκληρός πυγμάχος

Σελίν Ντιόν: Η συγκλονιστική ιστορία του «Ύμνου της Αγάπης» που ερμήνευσε στους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΔύο γεγονότα ξεχώρισαν στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Το πρώτο ήταν η εμφάνιση ενός μυστηριώδους μασκοφόρου που μετέφερε τη Φλόγα, προκαλώντας «έκρηξη» συζητήσεων στα social media σχετικά με την ταυτότητά του. Το δεύτερο ήταν η εκπληκτική ερμηνεία της Σελίν Ντιόν.

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, που μάχεται το σύνδρομο της άκαμπτης προσωπικότητας – μια σπάνια νευρολογική αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί ακαμψία στους μύες – πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση προς το τέλος της εκδήλωσης. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η ερμηνεία της στο τραγούδι «Ύμνος της Αγάπης» ήταν αψεγάδιαστη.

Χορηγούμενο

Το τραγούδι, αρχικά ερμηνευμένο από την Εντίθ Πιαφ, κρύβει μια συγκινητική ιστορία αγάπης μεταξύ της Πιαφ και του μποξέρ Μαρσέλ Σερντάν, παγκόσμιου πρωταθλητή μεσαίων βαρών, στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Οι δύο τους ήταν εραστές μέχρι το 1949, όταν ο Σερντάν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο νησί Σαν Μιγκέλ. Η τραγική του απώλεια ενέπνευσε τη δημιουργία του τραγουδιού… Που ηχογραφήθηκε λίγους μήνες αργότερα και ερμηνεύτηκε την Παρασκευή από τη Σελίν Ντιόν.

Μετά τον θάνατο του Σερντάν, η… Πιαφ δεν βρήκε ποτέ ξανά τον ίδιο έρωτα, πέφτοντας σε βαθιά κατάθλιψη και εθισμό στις ουσίες. Πέθανε από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 47 ετών, αλλά η αγάπη της για τον… Σερντάν την ακολούθησε μέχρι τον τάφο της, όπου υπάρχει μια φράση από το τραγούδι που αφιέρωσε σε εκείνον.

Η Σελίν Ντιόν, μετά την αναστολή της περιοδείας της τον Δεκέμβριο του 2022 λόγω της ασθένειάς της, επανεμφανίστηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιστροφή. Η καριέρα της είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές, καθώς είχε επίσης πρωταγωνιστήσει στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996, όπου συγκίνησε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Χορηγούμενο

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ποιος ήταν ο Μαρσέλ Σερντάν;

Ο Μαρσέλ Σερντάν, εκτός από το ότι υπήρξε ο σημαντικότερος άνδρας στη ζωή της… Εντίθ Πιαφ, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον κόσμο της πυγμαχίας. Ως διακεκριμένος μποξέρ, κατέκτησε πολλούς τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή με τη μεγαλύτερη επιτυχία του να είναι η νίκη επί του… Τόνι Ζαλέ, ο οποίος κατείχε τον τίτλο στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Οι χρονικές καταγραφές της εποχής δείχνουν ότι ο Μαρσέλ Σερντάν είχε το δυναμικό να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Κατάφερε να συγκεντρώσει 65 νίκες με νοκ άουτ και διατήρησε μια εντυπωσιακή αήττητη πορεία, κερδίζοντας 46 συνεχόμενους αγώνες.

Δυστυχώς, η καριέρα του διακόπηκε πρόωρα, καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών. Παρά τη σύντομη πορεία του, η κληρονομιά του αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε με την ένταξή του στο… Hall of Fame της Πυγμαχίας.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button