ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφική καταιγίδα Γκέμι: Κατολίσθηση στη νότια Κίνα αφήνει 12 νεκρούς

Σε άλλες περιοχές προκάλεσαν προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Χορηγούμενο

Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται λόγω της τροπικής καταιγίδας Γκέμι προκάλεσαν κατολίσθηση στη νότια Κίνα. Αφήνοντας πίσω τους 12 νεκρούς. Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, οι βροχές οδήγησαν σε ξαφνικές πλημμύρες. Ενώ σε άλλες περιοχές προκάλεσαν προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.


Οι άνεμοι της καταιγίδας Γκέμι, που έχει πλέον υποβαθμιστεί από τυφώνα σε τροπική καταιγίδα, έχουν κατά κύριο λόγο εξασθενήσει. Ωστόσο, πολλές περιοχές της Κίνας παραμένουν σε συναγερμό για πλημμύρες λόγω των προηγούμενων βροχοπτώσεων. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποίησαν ότι μπορεί να ακολουθήσουν νέες βροχοπτώσεις. Σε πόλεις που έχουν ήδη πληγεί από ισχυρές βροχές.

Οι 12 θάνατοι σημειώθηκαν σε κατολίσθηση κοντά στην πόλη Χενγκγιάνγκ, στην επαρχία Χουνάν. Παγιδεύοντας 18 άτομα. Έξι τραυματίες διασώθηκαν. Οι αρχές της Χουνάν εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται στην επαρχία.

Χορηγούμενο

Εν τω μεταξύ, δύο αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημάρχου της πόλης Λιντζιάνγκ στην επαρχία Τζιλίν, αγνοούνται. Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι στη βορειοανατολική Κίνα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ εκατοντάδες εργοστάσια έκλεισαν.

Ωστόσο η καταιγίδα Γκέμι, η πιο ισχυρή που έπληξε φέτος την Κίνα, προκάλεσε την Παρασκευή σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στις παράκτιες πόλεις της επαρχίας Φουτζιάν. Οι αρχές της επαρχίας Τζιλίν αναβάθμισαν την προειδοποίησή τους για ισχυρές βροχές και ξαφνικές πλημμύρες. Τα σχολεία, τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις στην Λιντζιάνγκ έκλεισαν, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για πιθανές καταστροφικές πλημμύρες.

Επίσης στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και το νησί Χαϊνάν, οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες ανεστάλησαν, ενώ κάποιες επιβατικές γραμμές επαναλειτούργησαν στις επαρχίες Φουτζιάν και Τζιανγκσί καθώς η καταιγίδα κινείται προς βορρά.

Χορηγούμενο

Η Γκέμι, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και επιδείνωσε τις εποχικές βροχές στις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, επηρέασε σχεδόν 630.000 άτομα στην επαρχία Φουτζιάν, από τους οποίους οι μισοί μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές.

Δείτε το βίντεο:

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button