ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινή Επίθεση με drone στον Λίβανο: 2 νεκροί, 3 τραυματίες

Στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο

Χορηγούμενο

Σήμερα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σε ισραηλινή επίθεση με drone. Στα περίχωρα της πόλης Σάκρα, στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε η λιβανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η υπηρεσία δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων. Ούτε διευκρίνισε αν οι νεκροί ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ ή άμαχοι.

Χορηγούμενο

Αυτό αποτελεί το πρώτο ισραηλινό πλήγμα με νεκρούς στον Λίβανο μετά την επίθεση του Σαββάτου με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους. Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για την επίθεση αυτή, αλλά το σιιτικό κίνημα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Χθες το βράδυ, το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε «σκληρά» αντίποινα. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο στο Τελ Αβίβ έδωσε εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ να αποφασίσουν για την έκταση και το χρονοδιάγραμμα των αντιποίνων στη Χεζμπολάχ. Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι η απάντηση θα είναι «σκληρή».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button