EΛΛΑΔΑ

Αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες μέχρι τις 8 Αυγούστου – Οι πιο καυτές ημέρες

Χορηγούμενο

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την άφιξη ενός νέου, εξαιρετικά θερμού καύσωνα. Στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Οι θερμοκρασίες αναμένονται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει την επόμενη εβδομάδα, προκαλώντας έναν ακόμη καύσωνα.

Χορηγούμενο

Οι θερμότερες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι η Δευτέρα (29/7) και η Τρίτη. Παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται νέα άνοδος από την Κυριακή. Από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου, προβλέπεται ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν κοντά στους 40°C. Με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Τρίτη 30-07-2024:
Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη. Και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τοπικοί όμβροι αναμένονται σε αυτές τις περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4-6 μποφόρ, με τοπικές εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 34°C έως 39°C, με μικρή πτώση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Τετάρτη 31-07-2024:
Ακόμη αίθριος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις το πρωί και πιθανότητα ασθενούς βροχής στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Επιπλέον οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και βόρειοι 4-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα μειωθεί, κυμαινόμενη από 34°C έως 37°C.

Χορηγούμενο

Πέμπτη 01-08-2024:
Γενικά αίθριος καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3-5 μποφόρ, με τοπική ένταση 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παρασκευή 02-08-2024:
Επίσης γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-4 μποφόρ στα δυτικά και βόρειοι 4-6 μποφόρ στα ανατολικά, με σταδιακή εξασθένηση. Επίσης η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button