ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα»: Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η απόφαση του νέου Πρωθυπουργού της Βρετανίας

Χορηγούμενο

«Βόμβα»: Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Η απόφαση του νέου Πρωθυπουργού της Βρετανίας

«Βόμβα»: Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα – «Ο Κίρ Στάρμερ ετοιμάζεται να παραδώσει στην Ελλάδα τα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στην τελευταία του κίνηση για να καλοπιάσει την ΕΕ», αναφέρει η Express ανακινώντας το Εθνικό μας θέμα.

Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού, Κίρ Στάρμερ;

Χορηγούμενο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η… Κυβέρνηση έχει μετριάσει την επίσημη στάση της σχετικά με τον δανεισμό του θησαυρού του Βρετανικού Μουσείου στην Ελλάδα.

Ο σερ Κιρ Στάρμερ έχει χαλαρώσει τη στάση της Βρετανίας σχετικά με την ιδιοκτησία των Γλυπτών, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις με τους εταίρους στην ΕΕ και να αναθερμάνει τις ηπειρωτικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης – «Καταπέλτης» κατά Σούνακ ο Guardian για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους…»

Χορηγούμενο

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη Παρασκευή, ο νέος υπουργός Πολιτισμού… Κρις Μπράιαντ έδωσε έναν νέο τόνο στο επίμαχο ζήτημα, αναβάλλοντας την απόφαση για το αν θα παραχωρηθούν. Σε απάντηση σε βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, επαίνεσε μάλιστα τον πρόεδρο του μουσείου George Osborne, ο οποίος έχει επιδιώξει μια… «Εποικοδομητική συνεργασία» με την Ελλάδα για το θέμα.

Δείτε επίσης – Η Μόσχα στο πλευρό της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αποθήκη κλοπιμαίων το Βρετανικό Μουσείο»

«Οι αποφάσεις σχετικά με τη φροντίδα και τη διαχείριση των συλλογών του μουσείου, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού αντικειμένων από τη συλλογή τους, είναι θέμα των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, σύμφωνα με τον νόμο του 1963 για το Βρετανικό Μουσείο. Το Βρετανικό Μουσείο είναι λειτουργικά ανεξάρτητο από την κυβέρνηση. Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος των διαχειριστών, Τζορτζ Όσμπορν, είχε συνομιλίες με Έλληνες υπουργούς για το θέμα, επιδιώκοντας μια εποικοδομητική συνεργασία».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button