EΛΛΑΔΑ

Συναγερμός: Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική

Άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Χορηγούμενο

Κόκκινος Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική! Άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Συναγερμός: Πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική – Το πρώτο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αττική, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Περιφέρεια Αττικής αντέδρασε άμεσα στην εμφάνιση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης αιγοπροβάτων σε μονάδα στον Ασπρόπυργο, με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά να θέτει σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χορηγούμενο

Έκτακτα μέτρα για πανώλη: Θανάτωση όλων των ζώων

Άμεση κινητοποίηση των Αρχών

Εδώ και αρκετές ημέρες, δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία βρίσκονταν σε καραντίνα από το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας. Μετά την ειδοποίηση των ιδιοκτητών της μονάδας στον Ασπρόπυργο για ύποπτα συμπτώματα στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αιμοληψίες και επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα στην Αττική.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα αυστηρά πρωτόκολλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπουν τη μαζική θανάτωση και υγειονομική ταφή των αμνοεριφίων της μονάδας. Παράλληλα, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ερευνήσουν σχολαστικά την περιοχή για την εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν νέων περιστατικών, ενώ θα συγκληθεί και ευρεία σύσκεψη για την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Χορηγούμενο
Η Αφρικανική Πανώλη «σαρώνει» τα αιγοπρόβατα

Υποστήριξη από την Περιφέρεια Αττικής στη Θεσσαλία

Σημειώνεται ότι, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη και σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής μετέβησαν στη Θεσσαλία για να υποστηρίξουν τις τοπικές αρχές.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε την ενίσχυση των μηχανισμών της Περιφέρειας και υπέβαλε σχετικές εισηγήσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ραφήνα (Δευτέρα 29 Ιουλίου). Η εισήγηση, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως, αφορούσε τη διάθεση 40.000 ευρώ για την προμήθεια κατάλληλου συμπληρωματικού εξοπλισμού και υπηρεσιών για τις υγειονομικές υπηρεσίες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button