ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία; Έκτακτη επικοινωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον στο «κόκκινο τηλέφωνο»

Χορηγούμενο

Έκτακτη επικοινωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον στο «κόκκινο τηλέφωνο» – Η μυστική επιχείρηση της Ουκρανίας που σήμανε συναγερμό στο Κρεμλίνο

Έκτακτη επικοινωνία Μόσχας – Ουάσινγκτον στο κόκκινο τηλέφωνο – Μια ασυνήθιστη ιστορία ήρθε στο φως μέσω ενός δημοσιεύματος των New York Times, το οποίο αποκαλύπτει επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ και του Ρώσου ομολόγου του. Το άρθρο περιγράφει πως, νωρίτερα τον Ιούλιο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έλαβε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον Ρώσο ομόλογό του, Αντρέι Μπελούσοφ, μέσω του “κόκκινου τηλεφώνου”, ενός ειδικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για επείγοντα θέματα.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά την αντικατάσταση του Σεργκέι Σοϊγκού από τον Μπελούσοφ στη θέση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας. Στις 12 Ιουλίου, ο Μπελούσοφ επικοινώνησε με τον Όστιν για να μεταφέρει μια προειδοποίηση σχετικά με μια πιθανή ουκρανική μυστική επιχείρηση, που κατά τη Μόσχα είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο, αιφνιδιασμένο από τον ισχυρισμό, δήλωσε άγνοια για οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση.

Χορηγούμενο

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ πιθανώς επικοινώνησαν με την Ουκρανία, ζητώντας να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοια ενέργεια, δεδομένου ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές ενέργειες μερικές φορές προκαλούν ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Εφιάλτης: Οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να πλήξει τη Ρωσία με δυτικά όπλα;

Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διατηρούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας για να αποφύγουν επικίνδυνες κλιμακώσεις, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ. Η σπάνια αυτή επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών Άμυνας υπογραμμίζει τη σημασία των παρασκηνιακών επαφών και διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button