EΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού: Βροχερό ξεκίνημα για τον Αύγουστο

Aπό την Παρασκευή, το σκηνικό αλλάζει!

Χορηγούμενο

Δροσερή ανάσα την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, από την Παρασκευή, το σκηνικό αλλάζει. Και οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, φτάνοντας και πάλι τους 40 βαθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα θετικά νέα είναι ότι δεν αναμένεται καύσωνας προς το παρόν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Αναστασίας Τυράσκη από την ΕΡΤ, από την Παρασκευή αναμένεται οι άνεμοι να εξασθενήσουν σταδιακά και η θερμοκρασία να αυξηθεί, φτάνοντας το Σαββατοκύριακο τοπικά στα ηπειρωτικά μέχρι τους 40 βαθμούς. Παράλληλα, θα αυξηθεί η αστάθεια, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως την Κυριακή, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Χορηγούμενο

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ο καιρός θα συνεχίσει να παρουσιάζει αστάθειες τα μεσημέρια στα ηπειρωτικά. Με τοπικές βροχές και μπόρες, και με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 38 βαθμούς. Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Με τοπικές νεφώσεις το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με βόρειους ανέμους. Που θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως 33 βαθμούς.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button