ΚΟΣΜΟΣ

Μοχάμεντ Ντέιφ: Νεκρός ο «εγκέφαλος» της φρικιαστικής επίθεσης κατά του Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου

Εξουδετερώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Χορηγούμενο

Μοχάμεντ Ντέιφ: Νεκρός ο «εγκέφαλος» της φρικιαστικής επίθεσης κατά του Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου – Εξουδετερώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Μοχάμεντ Ντέιφ: Νεκρός ο «εγκέφαλος» της φρικιαστικής επίθεσης κατά του Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου – Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2024, όταν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την περιοχή της Χαν Γιουνίς. Η επιβεβαίωση του θανάτου του Ντέιφ προήλθε από την εκτίμηση των διαθέσιμων πληροφοριών.

Η ανακοίνωση για την εξόντωση του Μοχάμεντ Ντέιφ συμπίπτει με την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας του Ισαμίλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη. Η συνάθροιση πλήθους κόσμου στην πρωτεύουσα του Ιράν πραγματοποιήθηκε καθώς ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, με την 300ή ημέρα του πολέμου να πλησιάζει.

Χορηγούμενο

Μαρτυρίες σοκ από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: «Συνέχισαν να βιάζουν την κοπέλα ακόμη και αναίσθητη!» (βίντεο)

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ υπήρξε κεντρική φιγούρα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς για πάνω από τρεις δεκαετίες. Είχε αναπτύξει και επεκτείνει το δίκτυο των τούνελ που χρησιμοποιεί η οργάνωση, ενώ είχε σημαντικό ρόλο στην κατασκευή βομβών. Η εξόντωσή του θεωρείται σοβαρή απώλεια για τη… Χαμάς, που είχε χρησιμοποιήσει τις στρατηγικές του για να ενισχύσει τις επιχειρησιακές της ικανότητες.

Η επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του… Ντέιφ ήρθε σε μια περίοδο μεγάλης έντασης και αναταραχής, καθώς η περιοχή παραμένει σημείο σύγκρουσης και πολιτικών ανακατατάξεων. Η ισραηλινή στρατηγική συνεχίζεται με στόχο τη διαχείριση των απειλών που προέρχονται από τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις… Ενώ οι επιπτώσεις της τελευταίας αεροπορικής επιδρομής αναμένονται να επηρεάσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button